Bisons tasoitti finaalisarjan – katso myös videot

0

Bisons Loimaa–Kataja Basket 78–63, (38–25)

Jesse Kojo

Bisons Loimaa onnistui tasoittamaan finaalit Katajaa vastaan. Bisons kellisti Katajan keskiviikkona Turun HK Areenalla pelatussa ottelussa luvuin 78–63.

Heikosta ensimmäisestä finaalista sisuuntunut loimaalaisryhmä oli kuin toinen joukkue keskiviikkoisessa kotipelissään. Bisons pelasi alustapitäen terävästi ja säilytti ensimmäisellä puoliskolla hankkimansa johdon halki ottelun. Aggressiivisesti puolustanut kotijoukkue ei jättänyt Katajalle yhtään ylimääräistä tilaa hyökkäyksessä ja vierasjoukkue sortui huonoihin heitonvalintoihin. Katajan takamiestähti Teemu Rannikko (8/2/2/2r/1t) pysyi hyvin puolustuksen pihdeissä eikä hän päässyt samanlaiseen hurmokseen kuin ensimmäisessä kohtaamisessa Joensuussa. Biisonit venytti johtonsa 13 pisteeseen ennen ensimmäisen puoliskon loppua.

– Halusimme antaa Rannikolle heittoja, mutta emme syöttöjä. Kataja tarvitsee kaikkien, ei vain yhden onnistumisia, Martin Zeno (15/8/4/1r/1t) kertoi.

Kataja pääsi ahdistelemaan loimaalaisia vielä kolmannen neljänneksen alussa Robert Arnoldin (28/8/5/1r) 9–0 -pisteputkella. Yhden miehen panos ei kuitenkaan riittänyt loimaalaisryhmän lyömiseen. Bisons pääsi mukaan rytmiin ja voitto jäi Varsinais-Suomeen 15 pisteen erolla.

– Fokus ja tempo olivat siellä, missä pitivätkin lukuun ottamatta Arnoldin runia kolmannen erän alussa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson jutteli.

Anthony Hilliard (28/7/1/1r) nousi ottelun hahmoksi. Hän huudatti kotiyleisöä tarkoilla kolmosillaan. Tasoaan nostivat myös Roope Ahonen (18/4/2) ja Zeno. Katajan päävalmentaja Pekka Salminen arveli, ettei Zeno ole koskaan pelannut kahta huonoa peliä putkeen. Niin ei käynyt tälläkään kerralla. Myös Tuukka Kotti (10/14/3/1t) pelasi upean ottelun. Katajan pisteet lepäsivät liiaksi Arnoldin varassa.

Katajan leiri sai jobinpostia, kun jenkkisentteri Tom Knight (2) loukkasi jalkansa ottelun ensimmäisessä erässä. Vamman vakavuus ei ole selvillä, mutta Knightiä ei enää nähty ottelussa kentällä. Knightin loukkaantuminen vaikutti selvästi Katajan pelaamiseen.

-Meiltä puuttui syvyyspelaaminen, Pekka Salminen valitteli.

Voitolla Bisons varmisti toisenkin kotifinaalin – kävi lauantaina Joensuussa miten tahansa, sarja on katkolla ensimmäistä kertaa Turussa sunnuntaina. Keskiviikkon ottelua seurasi Areenalla yli 2800 katsojaa. Luku on suuri koripalloon, mutta HK Areenalle mahtuisi enemmänkin. Isosta areenasta huolimatta tutut kannustushuudot kuuluivat pitkälle. Loimaalta on jälleen sunnuntaina lähdössä useampi fanibussi kannattamaan seudun koripallollista lippulaivaa.

Pelin lopputunnelmat:

Ottelussa nähtiin monia hienoja suorituksia, tässä Roope Ahonen vie kolmosella Bisonsin 65-49-johtoon: