Loimi-Hämeen Jätehuolto ja Satakierto selvittelevät yhdistymistä

0

LOIMAAN SEUTU Kunnalliset jätehuoltoyhtiöt Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy (LHJ) ja Satakierto Oy ovat käynnistäneet selvitystyön yhdistymisestä.
Yhtiöiden mukaan yhdistäminen toisi merkittäviä synergiaetuja ja auttaisi tuottamaan kuntalaisten jätehuollon palvelut entistä kattavammin, tehokkaammin ja edullisemmin.
LHJ on 13 kunnan omistama yhtiö, joka toimii noin 110 000 asukkaan alueella (Forssan, Loimaan, Akaan, Sastamalan ja Someron seudut). Yhtiön liikevaihto on noin 8,5 miljoonaa. Satakierron omistaa neljä kuntaa, ja se toimii noin 30 000 asukkaan alueella (Eura, Huittinen, Säkylä ja Köyliö). Satakierron liikevaihto on noin 2,5 miljoonaa. Henkilöstömäärät ovat 41 ja 8. Fuusio ei vaikuta henkilöstön asemaan.
Yhdistymisessä Satakierto Oy sulautuu suunnatun osakeannin kautta Loimi-Hämeen Jätehuoltoon. Prosessin arvellaan kestävän vuoden loppuun. Tavoitteena on, että uusi yhtiö voisi aloittaa toimintansa vuoden 2016 alusta.
Yhdistymisen myötä Satakierron omistajakunnat tulevat mukaan LHJ:n uusiksi omistajiksi ja yhtiön hallitukseen. Yhdistymisen myötä tulee perustettavaksi myös uusi yhteinen jätelautakunta.