Hevosopisto vähentää jopa yhdeksän työntekijää

0

YPÄJÄN Hevosopisto Oy aloittaa yt-neuvottelut ensi viikolla. Säästötarve on maksimissaan yhdeksän henkilötyövuotta.
– Kuten viime aikojen uutisoinnista on voinut päätellä, ammatilliseen koulutukseen kohdistuu suuria säästötarpeita. Tavoitteemme on ollut säilyttää koulutuksen taso ja samalla työpaikat, mutta nyt Hevosopiston on sopeutettava toimintaansa tavoilla, joilla saadaan aikaan noin 500 000 euron säästöt vuoden 2016 loppuun mennessä, toimitusjohtaja Petri Meller kertoo.
OAJ:n luottamusmiehen Pirkko Herdin mielestä valtiovalta lähetti melkoiset terveiset.
– Säästökuuri on Hevosopiston osalta jäätävän kokoinen. Toivon todella, että nyt tarkistetaan kaikkien eri toimintojen kannattavuus ja päätökset tehdään sen mukaan. Pidän neuvotteluissa kynsin hampain kiinni opetuksen tason säilyttämisestä, sillä se on ykkösasia.