Lähes puolet keskeytti junnurallin

0
Pyörähdys pientareella ei liiemmin hidastanut Manu Lampelan menoa. Hän kaasutti maaliin kakkosena nuorten cupin luokassa 1. Kuva: Simo Päivärinta
Pyörähdys pientareella ei liiemmin hidastanut Manu Lampelan menoa. Hän kaasutti maaliin kakkosena nuorten cupin luokassa 1. Kuva: Simo Päivärinta

RALLI Keskeyttämiset värittivät Loimaan seudulla ajettua rallin kolmatta Suomen Juniorimestaruus -osakilpailua. Kisaan startanneista 101 kilpailijaparista yli 40 ei päässyt maaliin asti.
Kilpailuun lähdettäessä johdossa oli 40 pisteellä Juuso Nordgren (KaUA), 38 pisteellä toisena Jere Paananen (KongUA) ja kolmantena 33 pisteellä Henrik Pietarinen (UAU).
Pietarisen ajo Nilfisk-rallissa Mitsubishi Coltillaan päättyi jo kolmannella erikoiskokeella ulosajoon.
Juuso Nordgrenin taival Citroën C2 R2:n kanssa päättyi viimeisen erikoiskokeen keskeyttäneeseen tekniseen vikaan.
Jere Paanasen kilpailu päättyi yleiskilpailun 14. sijaan Volkswagen Polo 16V 1.4:n siivittämänä.
Yleiskilpailun voittoon ajoi Heikki Koski-Lammi (JaMoKe/UA) autonaan Honda Civic Type R. Toiseksi ajoi Anssi Valkonen (AL-Härmä, BMW 325i (E36) ja kolmantena maaliin kaasutteli Olli Pollari (AlavUA, BMW 325i).

JANI LUHTANIEMI vei nuorten cupissa suvereenisti autoaan pätkä pätkältä eteenpäin kärkipaikalla ja voitti oman luokkansa sekä yleiskilpailun. Arttu Lähdeniemi voitti oman luokkansa, mutta jäi aavistuksen Luhtaniemen vauhdista ja ajoi täten yleiskilpailun toiseksi.

V1600-LUOKAN taisto oli kahden kauppaa, kun Markku Suvanto (TUA), jätti ensin erikoiskoe erikoiskokeelta Petri Patjasta, LahUA. Kisan puolessa välissä kuppi kääntyi, ja Petri Patjas vei voiton komeasti.

KILPAILUUN oli ilmoittautunut 105 kilpailijaparia, joista 4 jäi jo ennen kisaa peruuttamisten jälkeen pois.
Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin tiellä, jota ei ole käytetty ralliin pitkään aikaan. Nopean tien alkuosaan rakennettiinkin hidasteshikaani, jottei keskinopeus erikoiskokeella nousisi liian korkeaksi.
Erikoiskokeet 2–4 olivat osittain tuttuja jo viime vuoden Nilfisk Rallista.
Erikoiskokeet 3 ja 4 ajettiin myös toiseen kertaan, jolloin järjestysnumerot olivat 6 ja 7.
Erikoiskoe 5 ajettiin Oripään lentokenttää ympäröivässä maastossa, haasteellisella tiellä, joka erotteli jyvät akanoista taitotason ollessa vauhtia tärkeämpää.
Viimeinen eli erikoiskoe 8 ajettiin erittäin suositulla tiellä, jossa viime vuonna nähtiin paljon vauhdikkaita tilanteita.

KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ Raision Urheiluautoilijat oli panostanut kilpailun järjestämisen lisäksi myös kokonaistapahtuman luomiseen. Alueella nähtiin RC- ja Off Road -esittelyä ja näytösajoa, joista RC-autoja pääsi myös kokeilemaan.
Ruohonleikkuri LeMans, kolmen tunnin ruohonleikkureiden kestävyysajo, ajettiin oheistoiminta-alueella. Lapsille oli tarjolla poniratsastusta ja pomppulinnaa.

 

Lue lisää 9.6.2015 lehdestä