Klimppivelli maistui näköään paremmalta

0
Maija Kiertosen ryijyn tarina juontaa 1880-luvulle. Ryijy on hänen isoäitinsä. Kuva: Maija Paloposki
Maija Kiertosen ryijyn tarina juontaa 1880-luvulle. Ryijy on hänen isoäitinsä. Kuva: Maija Paloposki

 ORIPÄÄN kotiseutupäivillä maisteltiin perinneruokana tarjottua klimppivelliä, jonka makua kehuttiin kovasti. Klimppivellin tarjoaminen tapahtuman yhteydessä oli Marja-Leena Lehtelän idea. Hän pääsikin keittiöhommiin yhdessä Arja Junnilan kanssa. Lehtelä ja Junnila tiesivät kertoa, että ennen muinoin klimppivelli oli varsin tavallinen ruoka.
Oripää-seuran järjestämillä kotiseutupäivillä oli myös ryijynäyttely. Lähialueen ihmiset olivat tuoneet paikalle yli 30 ryijyä.

 

 

 

Oripään vaakunakin on päässyt ryijyyn. Ryijyn toi Hannele Rouhiainen. Kuva: Maija Paloposki
Oripään vaakunakin on päässyt ryijyyn. Ryijyn toi Hannele Rouhiainen. Kuva: Maija Paloposki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klimppivelli on melko nopeatekoinen ruoka. Arja Junnila ja Marja-Leena Lehtelä suosittelevat käyttämään kerroskattilaa. Klimpit nostellaan kiehuvan maidon joukkoon, joten velliä täytyy sekoittaa koko ajan. Kuva: Maija Paloposki
Klimppivelli on melko nopeatekoinen ruoka. Arja Junnila ja Marja-Leena Lehtelä suosittelevat käyttämään kerroskattilaa. Klimpit nostellaan kiehuvan maidon joukkoon, joten velliä täytyy sekoittaa koko ajan. Kuva: Maija Paloposki

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää 7.7.2015 lehdestä