![Maija Kiertosen ryijyn tarina juontaa 1880-luvulle. Ryijy on hänen isoäitinsä. Kuva: Maija Paloposki](https://www.loimaanlehti.fi/wp-content/uploads/2015/07/Oripaakotiseutupv6-270x180.jpg)
ORIPÄÄN kotiseutupäivillä maisteltiin perinneruokana tarjottua klimppivelliä, jonka makua kehuttiin kovasti. Klimppivellin tarjoaminen tapahtuman yhteydessä oli Marja-Leena Lehtelän idea. Hän pääsikin keittiöhommiin yhdessä Arja Junnilan kanssa. Lehtelä ja Junnila tiesivät kertoa, että ennen muinoin klimppivelli oli varsin tavallinen ruoka.
Oripää-seuran järjestämillä kotiseutupäivillä oli myös ryijynäyttely. Lähialueen ihmiset olivat tuoneet paikalle yli 30 ryijyä.
![Oripään vaakunakin on päässyt ryijyyn. Ryijyn toi Hannele Rouhiainen. Kuva: Maija Paloposki](https://www.loimaanlehti.fi/wp-content/uploads/2015/07/Oripaakotiseutupv4-181x270.jpg)
![Klimppivelli on melko nopeatekoinen ruoka. Arja Junnila ja Marja-Leena Lehtelä suosittelevat käyttämään kerroskattilaa. Klimpit nostellaan kiehuvan maidon joukkoon, joten velliä täytyy sekoittaa koko ajan. Kuva: Maija Paloposki](https://www.loimaanlehti.fi/wp-content/uploads/2015/07/Oripaakotiseutupv2-270x180.jpg)