Sudet raatelivat ponin Oripäässä

0

ORIPÄÄ Sudet hyökkäsivät laitumella olleen ponin kimppuun Oripään Latvalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Poni oli paennut susia hyppäämällä aidan yli. Poni löytyi kuolleena noin 400 metrin päästä laitumesta.
Ponin takapää oli syöty puolilleen. Paikalla käyneet Oripään ja Yläneen petoyhdyshenkilöt ja poliisi arvelivat jälkien perusteella, että liikkeellä oli aikuisia susia ja pentuja.
– Susien tarkkaa lukumäärää on vaikea sanoa, mutta syöntijälkien perusteella susia on ollut liikkeellä enemmän kuin kaksi. Aikuiset sudet ovat saattaneet opettaa tämänvuotisia pentuja saalistamaan, Oripään petoyhdyshenkilö Hannu Tamminen arvelee.
Tammisen mukaan lähialueella on tehty viime viikolla havaintoja yksittäisistä susista. Ponin löytöpaikka sijaitsee noin 100 metrin päässä Latvan koulusta.