Taitolennon mestaruuksista mitellään Oripään kentällä

0
Kisoja lennetään torstaista lauantaihin, kunnes kaikki kilpailulennot on saatu lennettyä. Sääennusteet ovat kisojen puolella, koska Suomeen on luvattu upeaa kesäsäätä. Alueelle on vapaa pääsy ja yleisö on tervetullutta.
Kisoja lennetään torstaista lauantaihin, kunnes kaikki kilpailulennot on saatu lennettyä. Sääennusteet ovat kisojen puolella, koska Suomeen on luvattu upeaa kesäsäätä.
Alueelle on vapaa pääsy ja yleisö on tervetullutta.

ORIPÄÄ Moottori- ja purjetaitolennon harrastajat ovat kokoontuneet Oripään lentopaikalle mittelemän moottoritaitolennon SM-mitaleista sekä purjetaitolennon SM- ja PM-mitaleista.
Kisaan on ilmoittautunut 7 purjelentäjää kahdessa sarjassa ja 12 moottorilentäjää kolmessa sarjassa. Kaksi kilpailijaa osallistuu sekä moottori- ja purjetaitolentokisaan.
PM-mestaruus ratkotaan purjetaitolennossa tänä vuonna Suomen ja Ruotsin välillä. Ruotsista on saapunut kaksi kilpailijaa mukaan.
– Olemme harjoitelleet Ruotsissa purjetaitolentoa yhdessä, joten pohjoismainen yhteistyö toimii taitolennossa hienosti, Suomen Advanced-edustajana purjetaitolennossa kisaava Jukka Pelto-aho kertoo.
Kilpailun järjestäjänä toimii Urheilutaitolentäjät yhteistyössä Turun Lentokerhon kanssa. Turun kerhon puheenjohtaja Jyri Mattila on yksi kilpailijoista.
– Taitolentäjät ovat aina tervetulleita Oripään kentälle, ja meillä on hyvät tilat järjestää kisoja. Kisajärjestelyistä ja tapahtumajärjestelyistä meillä on vankkaa kokemusta, 2013 Oripäässä järjestettiin Purjetaitolennon MM-kisat ja takana on myös useat SM- ja PM-kisat, Mattila kertoo.
Urheilutaitolentäjien hallituksen puheenjohtaja Jyrki Viitasaari toimii kilpailun johtajana toista vuotta peräkkäin.
– Oripään kentän tilat mahdollistavat kisojen järjestämisen hyvin. Tänä vuonna vuokrasimme Lionsien uuden ”viipaletalon” kisatoimisto-, ruokailu- ja briefing-käyttöön. Se on hieno lisä Oripään kentällä, jossa tiloja on kehitetty muutenkin koko ajan. Yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa on sujuvaa, Viitasaari kertoo.