Hunajasato jää tänä kesänä heikoksi

0

LOIMAA, SUOMI Kesän hunajasato jää heikoksi. Tilanne ei enää korjaannu, vaikka elokuuksi saataisiin kuinka hyvää säätä.
– Jotkut loputtomat optimistit vielä uskovat, että sato tästä paranee. Ja voi olla, että paikallisesti jonkun vahvan rypsikasvuston vieressä näin tapahtuukin, jos elokuun sää yhtään suosii. Muutoin on jo pakko tunnustaa, että kesän hunajasato jää Suomessa heikoksi, vain noin puoleen tavanomaisesta, Suomen Mehiläishoitajain liiton neuvoja Ari Seppälä arvioi.
Syynä on Seppälän mukaan ennen muuta kesän viileys.
– Mesiminen vaatisi vähintään 18 asteen asteen lämpötilaa ja pitkin kesää on jääty harmittavasti juuri sen alle. Kesäkuussa toivottiin heinäkuun paikkaavan tilannetta, mutta nyt jo näkee, että niin ei tapahtunut. Kesä on niin pitkällä, että on liian myöhäistä, Seppälä harmittelee.

Anu Salo