Kutsunnat alkavat maanantaina

0

KUTSUNNAT Asevelvollisuuslain mukaiset kutsunnat alkavat maanantaina 17. elokuuta. Tämän vuoden kutsunnat koskevat pääosin vuonna 1997 syntynyttä ikäluokkaa – yhteensä noin 31 400 henkilöä. Erillisiä kutsuntatilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea kaiken kaikkiaan 258 paikkakunnalla.
Kutsunnanalaisia ovat kaikki miespuoliset Suomen kansalaiset, jotka täyttävät tänä vuonna 18 vuotta. Kutsunnanalaisia ovat myös ne 19–29-vuotiaat, jotka eivät ole vielä kutsuntavelvollisuuttaan hoitaneet tai jotka on määrätty aikaisempien vuosien kutsunnoilla uudelleen tarkastettavaksi.
Kutsunnoissa määritetään kutsunnanalaisen palveluskelpoisuus sekä päätetään palveluksesta. Palvelus on mahdollista aloittaa kutsuntoja seuraavan kolmen vuoden eli vuosien 2016, 2017 ja 2018 tammikuun tai heinäkuun saapumiserissä.
Kutsunnoissa kutsunnanalainen pääsee esittämään omat palveluksen aloittamisaika- ja paikkatoiveensa kutsuntalautakunnalle henkilökohtaisesti. Tämä takaa sen, että jokaisen toivomukset voidaan ottaa huomioon mahdollisimman hyvin päätöstä tehdessä.