LP voitti etelälohkon

0

PESÄPALLO PuMu–LP 0–1 (3–5, 4–4). Suomensarjan etelälohkon mestari ratkaistiin keskiviikkona Helsingin Meilahdessa yli 300 katsojan edessä. Myös loimaalaisia oli paikalle saapunut ilahduttava määrä.
Isäntäjoukkue PunaMustat sai otteluun unelmastartin, kun Jesse Lingman latasi ensimmäisellä lyönnillään kunnarin tyhjään kenttään. PuMu johti 2–0, kunnes hieman hengettömästi aloittanut LP sai lahjan, jonka se käytti tylysti hyväkseen. Aleksi Lehtimäen merkkaamaton kumura ajolähdössä painui koppari Matti Nylanderin kainalosta kauas kentään taa, minkä lopputulemana oli neljä juoksua ja vieraille henki päälle. Loppujakson ulkopeli kesti erinomaisesti, riittäen jaksovoittoon.
– Hyvin samankaltainen alku kuin Loimaan pelissä. Vähän odottelimme ulkona, kunnes yksi läpäri käänsi jakson meille. Jatkossa tulee olla terävämpi heti alusta, pelinjohdon J-P Niittymäki summasi.

TOISELLA JAKSOLLA PuMu karkasi Lauri Helinin hienon puhkaisun siivittämänä jälleen kahden juoksun karkumatkalle, mutta niin vain LP näytti kovuutensa jälleen kriittisellä hetkellä. Ensin Lehtimäki ja heti perään Miikka Riikonen kotiuttivat yllätysmerkeillä ja peli oli tasan.
– Puhuimme ennen peliä, että me emme jää ajolähtöä odottamaan, vaan olemme rohkeita. Se kannatti tuossa kohtaa, kun saimme hyvät syötöt hyvillä lähdöillä ja pelin tasoihin, Niittymäki kertaili.
Lopusta muodostui tuttuun LP-tyyliin todellinen trilleri. J-P Koivisto oli näpyttänyt vieraat johtoon, mutta Helin kuittasi. Lopulta kuitenkin jatkuvasti ulkopelaamistaan sarjan myötä parantanut ykköspalkittu Sebastian Jaakkola teki JoKo-sarjan tapaan ratkaisevat palot ja voitontanssi oli valmis.
– Olimme ehkä sitten tämän verran parempia. Tiukkoja vääntöjä kaikki kolme, niin pelillisesti kuin henkisesti, kentän paras Lehtimäki summasi.
LP jatkaa siis taivaltaan nousukarsinnoissa. Liikaa aikaa etelälohkon voitosta nauttimiseen ei jää, sillä pelit jatkuvat jo lauantaina. Matkaakin on taivallettavana, sillä vastaan asettuu itälohkon voittanut Joensuun Maila. Ensimmäinen peli on lauantaina Joensuussa, ja sunnuntaina väännetään Loimaan pesäpallostadionilla alkaen kello 17.
– Starttaamme jo perjantaina liikkeelle, koska peli alkaa lauantaina niin aikaisin. Porukassa on mahtava henki. Hyvä sekoitus vankkaa loimaalaista kokemusta, nuoruuden intoa ja sopivasti pöytyäläistä hölmöyttä, Lehtimäki vinkkasi pilke silmäkulmassa.
Sarjan voittajalle on luvassa paikka Ykköspesikseen, häviäjän kausi jatkuu vielä ristikkäiskarsinnalla joko Haapajärveä tai Lievestuoretta vastaan, jotka pelasivat tällä kaudella sarjaporrasta ylempänä.