Paikallismuseoista on matkakohteiksi

0

JOKIOINEN/MINKIÖ, HUMPPILA Paikallismuseo voi olla myös loistava kulttuurimatkailukohde. Tämä ajatus mielessään Kotiseutuliiton hankekoordinaattori Sini Hirvonen on kiertänyt tänä kesänä paikallismuseoita tutustuen paikallismuseoiden onnistuneisiin toimintatapoihin.
– Ne ihastuttavat ja yllättävät neroudellaan. On museoita, jotka ovat onnistuneet tuotteistamaan paikallisen perinneruoan, ja museoita, jotka tekevät menestyksekästä yhteistyötä esimerkiksi majoitusyrittäjien ja ravintoloiden kanssa.

KOTISEUTULIITTO järjesti keväällä sähköisen museokyselyn, jolle Hirvosen museokäynnit ovat jatkoa. 20 vierailukohteeksi valikoituneen museon joukossa ovat Koiramäen talonakin tunnettu Yli-Kirran talonpoikaismuseo Punkalaitumella ja Jokioisten Museorautatie.

Jokioisten Museorautatien toimintaa kehitetään parinkymmenen vuoden tähtäimellä. Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on säilyttää suomalaista kapearaiteisten rautateiden historiaa. Kuva: Kiti Salonen
Jokioisten Museorautatien toimintaa kehitetään parinkymmenen vuoden tähtäimellä. Toiminnan keskeisenä tarkoituksena on säilyttää suomalaista kapearaiteisten rautateiden historiaa. Kuva: Kiti Salonen

Humppilan ja Jokioisten välillä sijaitseva Jokioisten Museorautatie on hyvä esimerkki onnistuneesta markkinoinnista, tuotteistamisesta ja aktiivisesta talkoilusta.

– Museorautatie on kyltitetty äärimmäisen hyvin, ja sillä on hyvät internet- ja facebooksivut. Yleensä palvelut on suunniteltu ryhmille, mutta museorautatiellä voi vuokrata resiinan myös yksin tai perheen kanssa. Erityistä on sekin, että näin mittava toiminta pyörii talkoovoimin, Hirvonen kertoo.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 15.8.2015 lehdestä