Poliisi valvoo tehostetusti nuoria

0

POLIISI valvoo jälleen tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä tulevina viikonloppuina koko maassa. Valvonnalla pyritään myös ennalta estämään pahoinpitelyjä, ilkivaltaa ja vahingontekoja.
Poliisilaitokset suuntaavat valvontaa paikallisten suunnitelmien mukaan koulujen alkua edeltävään ja sitä seuraavaan viikonloppuun. Päihdevalvontaa kohdistetaan paikkoihin, joissa nuorisolla on tapana kokoontua kuten lasten leikkipaikoille sekä päiväkotien ja koulujen pihoille.
Poliisi muistuttaa, että alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Jos alle 18-vuotiailta löydetään alkoholia, poliisi ilmoittaa asiasta nuoren vanhemmille sekä lastensuojeluviranomaisille. Lisäksi alaikäiselle juhlijalle langetetaan 20 euron rikesakko ja juomat hävitetään.
Poliisi kehottaa vanhempia kiinnittämään huomiota alaikäisten lastensa juhlimiseen koulunalusviikonloppuina, sillä koulujen alkaessa juhlinta on perinteisesti innokkaampaa kuin tavallisina kesäviikonloppuina.
– Nuorten tulee ottaa vastuuta omista tekemisistään, mutta myös vanhemmat ovat vastuussa alle 18-vuotiaiden lastensa tekemisistä, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta sanoo.
Hän muistuttaa myös, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.