Rimadonna lipui näyttävästi Loimijoessa

0

LOIMAA/LOIMIJOKI Loimijoessa vieraili tiistaina lähes 12 metriä pitkä puinen kirkkovene Rimadonna. Veneeseen lastattiin 14 soutajaa sekä perämies Loimaan kunnan ja kaupungin entisellä rajalla viljavarastojen kupeessa, josta seurue souti rytmikkäästi Kauhanojan uimarannalle. Kauhanojan kyläyhdistys tarjosi mahdollisuuden kokeilla kirkkovenettä Loimijoessa. Laitilalainen perämies Teuvo Leino rytmitti paikallisia soutajia, joista moni kokeili kirkkovenettä ensimmäistä kertaa.

Sahamiesten omistama kirkkovene Rimadonna lipui Loimijoessa ylväästi perämies Teuvo Leinon rytmittämänä. Kuva: Marianne Rovio
Sahamiesten omistama kirkkovene Rimadonna lipui Loimijoessa ylväästi perämies Teuvo Leinon rytmittämänä. Kuva: Marianne Rovio

RIMADONNAN omistaa 30 yksityistä sahamiestä ympäri Suomea, ja he tapaavat perinteisesti Sulkavan suursouduissa vuosittain. Yksi heistä on Kauhanojan Sieppalassa asuva Pekka Saarinen, jonka mukaan kirkkoveneellä soutu on mukavan rytmikästä sekä elämyksellistä. Nyt hän halusi luoda kirkkovenekokemuksen myös paikallisille.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 8.8.2015 lehdestä