Sairaanhoitopiiri Potilastiedon arkistoon

0

VARSINAIS-SUOMEN sairaanhoitopiirin sairaaloissa ja muissa toimipaikoissa hoidettavien ja tutkittavien potilaiden tiedot vietiin 12.8. alkaen valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon.
Valtakunnalliseen Potilastiedon arkistoon tallennetaan tästä alkaen potilaskertomustiedot, riskit, rokotustiedot ja voimassaoleva lääkitys. Laboratoriotulosten tallentaminen alkaa myöhemmin. Potilaan kaikki tiedot tallennetaan edelleen myös sairaanhoitopiirin omiin potilastietojärjestelmiin.
Täysi-ikäiset potilaat pääsevät katsomaan Potilastiedon arkistoon tallennettuja tietojaan Omakanta-verkkopalvelussa, osoitteessa www.kanta.fi. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla.
Potilas voi tarkastella Omakannassa omia tietojaan, kun hänelle on kirjoitettu sähköinen resepti tai hänen tietojaan on tallennettu Potilastiedon arkistoon. Omakanta-palvelusta näkee myös lokitiedot tietojensa luovutuksista.
Potilastiedon arkistosta on hyötyä niin potilaalle kuin terveydenhuollon henkilökunnalle, kun potilastiedot ovat kaikkien potilasta hoitavien käytettävissä.