Hevosopisto irtisanoo kymmenen henkilöä

0

YPÄJÄ Hevosopisto Oy:n kesäkuussa käynnistyneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Vuosien 2015–2016 aikana edessä on useita toiminnallisia muutoksia, joihin sisältyy yhteensä kymmenen henkilötyövuoden vähennys.
– Ammatillinen koulutus koko maassa on hallitusohjelman mukaisesti todella mittavien säästöjen edessä. Meillä säästötarve vuoden 2016 loppuun mennessä on noin 500 000 euroa, mikä saavutetaan nyt tehdyillä päätöksillä. Ratkaisut kirpaisevat, eivätkä ole missään nimessä helppoja. Vähennys on koko henkilöstöstä noin kymmenen prosenttia, toimitusjohtaja Petri Meller sanoo.
OAJ:n luottamusmeis Pirkko Herd sanoo henkilökunnan pettyneen neuvottelutulokseen.
– Ymmärrämme, että irtisanomisia ei voi kokonaan välttää, mutta määrä on nyt suuri. Voimme vain toivoa, että työnantajan päätökset osoittautuvat myöhemmin oikeiksi, ja valitut säästökohteet ovat perusteltuja, Herd sanoo.
– On aika vaikea nähdä, että toiminta voitaisiin säilyttää laadukkaana tällä työntekijämäärällä. Olemme huolissamme myös jäljelle jäävän henkilöstön jaksamisesta, JHL:n luottamusmies Niina Laaksonen täydentää.