Rekan palo katkaisi Kakkostien ja levitti vaarallista savua

0
Kemikaalirekka kaatui ja syttyi palamaan. Palosta levisi myrkyllistä savua. Kuva: Simo Päivärinta
Kemikaalirekka kaatui ja syttyi palamaan. Palosta levisi myrkyllistä savua. Kuva: Simo Päivärinta

LOIMAA Kemikaalirekan tieltä suistuminen ja tulipalo aiheuttivat vaaratilanteen Kakkostiellä Loimaan Kojonperässä maanantaina. Henkilövahingoilta säästyttiin, mutta Kakkostie oli suljettuna liikenteeltä tiistaihin aamuneljään asti. Poliisi ohjasi liikenteen kiertotielle.
Onnettomuus tapahtui maanantaina kello 15.25 Loimaan Kuljunmaan ja Punkalaitumen Kanteenmaan välillä, noin 16 kilometriä ennen Huittisia.

Rekan lastina oli 44 tonnia natriumkloraattia, joka aiheuttaa kuivuessaan räjähdysvaaran. Räjähdykseltä kuitenkin vältyttiin, mutta rekan palosta levisi terveydelle vaarallista savua. Pelastuslaitos antoi vaaratiedotteen, jossa alueen asukkaita kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihdon. Vaaratilannetiedote oli voimassa kolme ja puoli tuntia, kunnes pelastuslaitos oli saanut palon sammumaan.

VARSINAIS-SUOMEN pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö Mika Viljanen kertoo, että pelastusviranomaiset evakuoivat  onnettomuuden tapahduttua lähitalojen asukkaat. Viljasen mukaan viisi tai kuusi henkilöä kuljetettiin turmapaikan läheisyydestä kauemmas kylätaloon, josta he pääsivät palaamaan koteihinsa noin kello 21.

Natriumkloraattia pääsi vuotamaan maastoon 10–15 kuutiota, ja alueen raivaustyöt jatkuvat vielä tiistaina.
Onnettomuuden syystä ei ollut välittömästi sen tapahduttua tietoa, mutta poliisi tutkii ulosajoa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Rekkaonnettomuus tapahtui Kakkostiellä Kojonperän ja Palojoen risteysten tuntumassa. Kuva: Simo Päivärinta
Rekkaonnettomuus tapahtui Kakkostiellä Kojonperän ja Palojoen risteysten tuntumassa. Kuva: Simo Päivärinta