SPR hakee vapaaehtoisia Nälkäpäivän kerääjiksi

0

LOIMAA Suomen Punaisen Ristin Loimaan osasto haastaa kaikki mukaan auttamaan Nälkäpäivä-keräyksessä. Kerääjäksi voi ilmoittautua osaston toimistoon Päiväpirttiin (Turuntie 13, ma–pe klo 10–14), puhelimitse 0400 919541 tai sähköpostilla loimaa@punainenristi.fi.
Kerääjät työskentelevät kauppaliikkeissä pääasiassa noin kahden tunnin vuoroissa. K-citymarketissa, Prismassa ja Valintatalossa myydään myös leipää, sekä perjantaina myös torilla. Lippaita on myös etukäteen jaettu kouluihin ja oppilaitoksiin.
– Viime vuonna keräykseen osallistui noin 60 kerääjää ja tänä vuonna toivotaan vähintään samaa määrää, keräyspäällikkö Mauno Suomi kertoo.
– Kerääjälle jää hyvä mieli ja vuoron päätteeksi Päiväpirtillä saa vielä vatsansa täyteen hyvää syötävää. Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja SPR:n katastrofirahastoon. Varoilla autetaan muun muassa luonnonkatastrofien ja konfliktien uhreja eri puolella maailmaa. Varoja ei sidota tiettyihin kohteisiin, koska avuntarve voi syntyä nopealla varoitusajalla missä tahansa. Punaisen Ristin on oltava silloin valmiina, SPR:n varainhankinnan päällikkö Anna Laurinsilta sanoo.
Tänä vuonna katastofirahastosta on autettu muun muassa Nepalin maanjäristyksessä. Katastrofirahastosta autetaan myös kotimaassa esimerkiksi tulipalojen tai muiden onnettomuuksien uhreja.

SPR:n Nälkäpäivä-keräys järjestetään Loimaalla 18.–19.9.