Biisoneille trilleritappio Nižni Novgorodissa

0

KORIPALLO Nižni Novgorod–Bisons 71–69 (37–36).

Bisons Loimaa kärsi tappion Nižni Novgorodissa kauden ensimmäisessä VTB-vierasottelussa. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle vain kahden pisteen erolla.
Ottelun ratkaisua jouduttiin odottamaan kirjaimellisesti viimeiselle sekunnille. Maxim Grigoryev (10/5/2r) pääsi vapaaheittoviivalle, mutta upotti vain toisen heitoistaan. Bisons johti yhä pisteellä, mutta epäonnistui korinteossa. Novgorod pääsi puolittaiseen nopeaan ja nopeilla syötöillä sai pallon Evgeny Baburinin (3/2/2/2r) käsiin kolmoskaaren taakse. Baburin säkitti silmää räpäyttämättä kellon kuluessa nollaan. Tuomarien tarkistuksen jälkeen ottelu tuomittiin päättyneeksi Novgorodin kahden pisteen voittoon. Baburinin voidaan sanoa osuneen kreivin aikaan, sillä ottelun ratkaissut kolmonen oli miehen ainoa onnistuminen koko pelissä.
Voittoa tarjottiin loimaalaisille, sillä Bisons pääsi viimeisen neljänneksen loppuhetkinä useampaankin hyvään korintekopaikkaan. Palloa ei vain saatu sisään. Biisonien johto oli suurimmillaan kolmannella neljänneksellä kahdeksassa pisteessä. Bisons tosin tuli myös erinomaisesti otteluun mukaan, sillä Novgorod johti toisella jaksolla jo 14 pisteellä. Melkoinen saavutus viime kaudella Euroliigassa pelannutta ja tällä kaudella ”vain” Eurocupia tahkoavaa joukkuetta vastaan.

ISÄNNISTÄ ENITEN pistetä upottivat Semen Antonov (14/3/4/2t) ja Vladimir Ivlev (14/7/2/5t). Novgorod saa kiittää Antonovia, sillä hänen panoksensa toisella puoliskolla nosti isäntäjoukkueen voittoon. Biisoneiden kovimmat korintekijät olivat Martin Zeno (15/7/4/3r) ja Justin Jackson (14/7/2/1r). Ilahduttavaa oli huomata Mikko Koiviston (9/1/5) löytäneen jälleen heittotarkkuutensa. P.J. Hill ei matkustanut joukkueen mukana, sillä hänellä ei vielä ollut Venäjän viisumia. Mario Edwards oli jälleen mukana, mutta hän ei pelannut.
Biisonien pelit jatkuvat kotoisen Korisliigan merkeissä jo keskiviikkona. Tuolloin lauma matkustaa Kotkaan KTP:n vieraaksi.
KTP:n alkukausi on ollut juuri niin huono kuin preseason-peli Loimaalla antoi odottaa. Kotkalaisten saldona kolmesta ottelusta on kolme tappiota. Niistä viimeinen tuli sunnuntaina Joensuusta. Kotka on vahvistunut sitten viime näkemän forssalaislähtöisellä Markus Moleniuksella, jonka pesti Ruotsissa jäi koeajan mittaiseksi.

Jesse Kojo