Hurrikaani jatkaa voittojen tiellä

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Pielaveden Sampo 3–0 (25–17, 25–21, 25–18).

Hurrikaanin passari Dmytro Dolgopolov (numero 6) selvittää seuraavaa hyökkäyskuviota, Eemeli Kouki ja Kasimir Vuorinen kuuntelevat lähimpänä. Kuva: Juuso Riponiemi
Hurrikaanin passari Dmytro Dolgopolov (numero 6) selvittää seuraavaa hyökkäyskuviota, Eemeli Kouki ja Kasimir Vuorinen kuuntelevat lähimpänä. Kuva: Juuso Riponiemi

Ei ollut Pielaveden Samposta Hurrikaanin haastajaksi. Viikko sitten Etta koki Hurrikaanin pelivireen, ja nyt joukkue kukisti Sampon tyylipuhtaasti. Nimenomaan joukkuepelaaminen on Hurrikaanilla tiivistä ja tehokasta. Se pelaa vahvasti hyökkäyssuuntaan, mutta jälleen kaksikko Eemeli Kouki–Jesse Mäntylä oli vastaanotossa ja puolustuspelissä vahva. Kun kaksikko pystyy tarjoamaan vastaanoton jälkeiset pallot tarkasti Dima Dolgopoloville, pääsee joukkue hyökkäämään nopeatempoisesti laidasta tai keskeltä. Ja nyky-Hurrikaanilla on tulivoimaa laidoissa enemmän kuin ennen. Vaikka hakkuri Mohammed Alhachdadi kirjautti 17 pistettä lähes 60 prosentin tehokkuudella, pitää nostaa nuoren Karri Kutinlahden peli jälleen esille. Kutinlahti tuuraa selkävaivaista Matti Oivasta ja on ottanut mahdollisuudesta kaiken irti. Sunnuntaina Kutinlahti kirjautti kuusi pistettä, johon mahtui neljä torjuntaa.
– Hiukan on yllättänyt, kuinka hyvin me olemme pelanneet nimenomaan joukkueena. Me saamme koneesta kaiken irti, kun on pelitilanne. Itselläni on ehkä hiukan enemmän vastuuta vastaanotossa kuin viime kaudella. Laidassa on sen verran kovia pelimiehiä, että minä ja Mäntylä enemmänkin nostamme palloa peliin, Hurrikaanin parhaana palkittu Kouki jutteli.
Koukin väittämä pitää täysin paikkansa. Laiturit Mohamed Alhachdadin ja Luke Smithin johdolla paukuttavat palloa kovaa ja tappavasti. Sen lisäksi ulottuva joukkue pääsee vastustajan hyökkäyspeliin hyvin kiinni torjunnalla ja jatkopalloissa se pelaa Dolgopolovin passeista fiksusti. Tämän huomasi myös vieraiden valmentaja Jukka Tuovinen.
– Iso ero tuli jatkopallopelaamisessa. Me emme saaneet tapettua palloa, ja Hurrikaanilta löytyi aina joku ratkaisija. Emme missään nimessä pelanneet niin kuin toivoin, olimme osittain arkoja. Kotijoukkue oli kyllä fyysinen, Tuovinen myönsi.

HURRIKAANI ON runkosarjan kahdesta ensimmäisestä pelistä napannut täydet kuusi pistettä antamatta erääkään vastustajalle. Kun vaihdossa on ollut Oivasen lisäksi vielä huippukuntoinen Ryan Jay Owens, on Lauri Rantasella runsauden pulaa ratkaisijoista. Luultavaa onkin, että keskiviikkona Joensuussa paikallista Rientoa vastaan pelaa erilainen aloitusseitsikko kuin kahdessa ensimmäisessä kotipelissä. Tämä tuo lisää kilpailutilannetta pelipaikoille. Myös positiivinen ja vapautunut fiilis huokuu joukkueesta katsomoon. Harvoin Mestaruusliigakauden alussa Hurrikaani on pystynyt tarjoamaan näin iloista ja tehokasta lentopalloa.
Vaikka odotukset ja paineet ovat kovat, se ei ole näkynyt puristamisena missään vaiheessa. Rantasen ja Ari-Heikki Kulmalan työ harjoituksissa on ollut erinomaista. Kun ykkösvalmentaja Nicola Giolito on ollut poissa EM-kiireiden takia, edellä mainittu kaksikko on virittänyt joukkueensa melkoiseen lentoon.
Kun Giolito palaa loppuviikosta Suomeen, nähdään, nouseeko joukkueen suoritustaso entisestään. Seuraava kova testi tulee puolentoista viikon päästä, kun Lelu Ojansivun johdolla Kokkolan Tiikerit saapuu Loimaalle.

Valtteri Arra