Jalkapallo on maailman helpoin kieli

0

JALKAPALLO Hirvihovin kentällä on käynnissä kova matsi: pallo ei pysyttele hetkeäkään paikallaan, kun vastakkain pelaavat Loimaan Palloseuran jäsenistä sekä turvapaikanhakijoista kootut joukkueet.
Kahden erän jälkeen on lopputulos selvillä, ja tällä kertaa voittoon palloilee LoPS maalein 9–5. Vaikka peli otettiin tosissaan, ei kentällä juostu hampaat irvessä: ystävyysottelun ideana on toivottaa turvapaikanhakijat tervetulleiksi.

Ystävyysottelun ideana oli myös näyttää muille tahoille mallia siitä, kuinka pieninkin teoin voi ottaa osaa yhteiseen hyvään.
– Haastamme Loimaan kaupungin ja muut seurat ottamaan muut paremmin huomioon, tapahtuman järjestäjänä ja ideoijana toiminut LoPS:n pelaaja Mikael Wilén ja LoPS:n päävalmentaja Mikko Seppälä sanovat.

Maija Paloposki

Jalkapallo yhdistää kielestä tai kansallisuudesta huolimatta. Turvapaikanhakijat ottivat ilolla vastaan heille lahjoitettuja pelikamppeita, joista osa pääsi heti käyttöön. Heidän joukkueessaan pelasi somalialaisia, afganistanilaisia sekä irakilaisia nuoria. Kuva: Maija Paloposki
Jalkapallo yhdistää kielestä tai kansallisuudesta huolimatta. Turvapaikanhakijat ottivat ilolla vastaan heille lahjoitettuja pelikamppeita, joista osa pääsi heti käyttöön. Heidän joukkueessaan pelasi somalialaisia, afganistanilaisia sekä irakilaisia nuoria. Kuva: Maija Paloposki

 

Lue lisää 15.10.2015 lehdestä