Presidentin hevonen juoksee opetuslähdön

0

RAVIURHEILU Tasavallan presidentin Sauli Niinistön omistama ja Ypäjän Hevosopistolla asuva suomenhevostamma Ypäjä Juulia hakee tulevana sunnuntaina tuntumaa edessä olevaan raviuraansa. Ypäjä Juulia juoksee Forssan Pilvenmäen raveissa opetuslähdön, joka toimii harjoituslähtönä ennen ravikilpailuihin osallistumisoikeuden antavaa koelähtöä.

Loimaan Lehti julkaisi presidenttien hevosista jutun 21.1.2014. Tällöin otetussa kuvassa Tommi Mäenpää harjasi Sauli Niinistön hevosta Ypäjä Juuliaa. Kuva: LL arkisto / Marianne Rovio
Loimaan Lehti julkaisi presidenttien hevosista jutun 21.1.2014. Tällöin otetussa kuvassa Tommi Mäenpää harjasi Sauli Niinistön hevosta Ypäjä Juuliaa. Kuva: LL arkisto / Marianne Rovio

Ypäjä Juuliaa ohjastaa Pilvenmäen raveissa sen valmentaja Ilkka Korpi. Ypäjä Juulia on 3-vuotias ravisukuinen tamma, jonka isä on kaksinkertainen ravikuningas Apassi ja emä ypäjäläista hevosjalostusta edustava Poola, jonka ensimmäinen varsa Ypäjä Eila on kuulunut oman ikäluokkansa parhaisiin suomenhevosravureihin.
Hevosopisto lahjoitti Ypäjä Juulian Niinistön omistukseen lokakuussa 2012. Myös presidentti Tarja Halosella on Ypäjällä suomenhevonen, jonka nimi on Ypäjä Tarja.