Cash Only tulkitsee legendaa kirkoissa

0

LOIMAA Jo 1970-luvulla Tapio Vuorinen oli löytänyt Johnny Cashin musiikin ja esitti covereita kantrilegendan biiseistä. Kolmisen vuotta sitten hän perusti Cash Only -tribuuttibändin. Uudelle tasolle kokoonpanon suosio pomppasi syksyllä 2014, kun satakuntalaisyhtye alkoi kiertää kirkkoja Cashin gospel-biisejä esittäen.
Hyvän ja puhuttelevan musiikin lisäksi Vuorinen näkee konserttien suosion syyksi Cashin persoonan.
– Hänen persoonansa monipuolisuus tuntuu kiehtovan ihmisiä. Hän oli vahvasti uskonnollinen, mutta toisaalta lainsuojaton. Hänellä oli myös ongelmia kiivaimpaan keikkailuaikaan piristeiden ja rauhoittavien kanssa, eikä hän musiikissaan peitellyt elämänsä rosoisia puolia. Cashin persoonan ristiriidat kiinnostavat ihmisiä, Vuorinen pohtii.
Johnny Cash tunnettiin erityisesti siitä, että hän oli aina heikompiosaisten puolella.
Kolmen vuoden elinkaarensa aikana Cash Only on ehtinyt kasvaa kuusijäseniseksi. Viisi kuudesosaa bändistä on myös äänessä keikalla.

Johnny Cash Gospels -kirkkokonsertti su 15.11. klo 18 Loimaan Kaupunginkirkossa.

Ikaalisten kirkossa kuvatulta videolta voi katsoa ja kuunnella maistiaisia tulevasta konsertista: