Katoavat ladot tallentuivat kameroihin

0

LOIMAA Vanhat ladot ovat kuuluneet jo kauan osaksi suomalaista maaseutua, ja ne luovat eräänlaista maalaisromantiikan tunnelmaa. Loimaan kamerat ry:n kuvaajat ovat kuvanneet latoja eri vaiheissaan vuosinäyttelyään varten. Maatalousmuseo Sarassa järjestettävässä näyttelyssä pääsee katselemaan miten ladot ovat vuosien varrella unohtuneet ja monet ovat osittain tai kokonaan lahonneet pellon reunamille. Sortumispisteessä olevat ladot tai mahdollisesti pelkät ladon rippeet muistuttavat latojen pikkuhiljaa tapahtuvasta katoamisesta. Myös kokonaisia latoja esiintyy kuvissa. Rappion romantiikka luo omanlaisensa tunnelman latoja esittelevässä näyttelyssä, jonka teemoina ovat muuttuva maailma ja maaseutu.

Loimaan kamerat ry:n puheenjohtaja Mika Rantala ja rahastonhoitaja Teuvo Valve ovat tutustuneet kuvausreissuillaan latojen muuttuvaan maailmaan. Maatalousmuseo Saran pihapiiristä latoja löytyy moneen lähtöön. Kuva: Marianne Rovio
Loimaan kamerat ry:n puheenjohtaja Mika Rantala ja rahastonhoitaja Teuvo Valve ovat tutustuneet kuvausreissuillaan latojen muuttuvaan maailmaan. Maatalousmuseo Saran pihapiiristä latoja löytyy moneen lähtöön. Kuva: Marianne Rovio

Näyttelyssä on esillä yhteensä 38 kuvaa 11 kuvaajalta valituista valokuvista. Mukana on sekä väri- että mustavalkokuvia Loimaan seudulta, niin vanhoista kuin uudemmistakin ladoista.

Loimaan kameroiden vuosinäyttely Suomen maatalousmuseo Sarassa Loimaalla 17.11.2015–31.1.2016. Museon seminaaritila Riiheen koottava näyttely on ilmainen ja avoinna museon aukioloaikoina tiistaista perjantaihin ja sunnuntaisin klo 10–17.

Marianne Rovio

 

Lue lisää 14.11.2015 lehdestä