Mielikuvitus saa sanat lentoon

0

ORIPÄÄ Sanoista rakennettu maailma. Sukellus jonkun ajatuksiin. Tarina ennakkoluulojen voittamisesta ja itsensä löytämisestä.
Maaria Tiirin, 14, kirjoittaman novelliarvion aloitus osoittaa näkemyksellisyyttä, joka jatkuu eheän tekstin loppuun asti. Omaperäinen tyyli ja taidokas kielenkäyttö vakuuttivat Luetko sinä -kirjoituskilpailun raadin, joka valitsi oripääläisen Maarian tekstin valtakunnallisen finaalin voittajaksi.

Luetko sinä -kirjoituskilpailun voittanut Maaria Tiiri ei ollut kirjoittanut novelliarviota koskaan aiemmin. Voitto tuli itselle isona yllätyksenä ja vähintään yhtä innoissaan siitä ovat olleet luokkakaverit. Voiton ansiosta Alastaron yläasteen 8B-luokka saa 1500 euroa luokkaretkirahaa. Maarian sylissä perheen Sulo-kissa. Kuva: Kiti Salonen
Luetko sinä -kirjoituskilpailun voittanut Maaria Tiiri ei ollut kirjoittanut novelliarviota koskaan aiemmin. Voitto tuli itselle isona yllätyksenä ja vähintään yhtä innoissaan siitä ovat olleet luokkakaverit. Voiton ansiosta Alastaron yläasteen 8B-luokka saa 1500 euroa luokkaretkirahaa. Maarian sylissä perheen Sulo-kissa. Kuva: Kiti Salonen

Sanomalehtien Liiton ja Suomen Kustannusyhdistyksen järjestämään kirjoituskilpailuun osallistui 9 400 kahdeksasluokkalaista.
– Hyvältähän voitto tuntuu, vaikka itsekin vähän ihmettelen, mitä siinä niin kävi. En edes panostanut arvion kirjoittamiseen, Maaria hymyilee.

Kiti Salonen

 

Lue lisää 7.11.2015 lehdestä