Nokia lähellä yllättää Biisonit

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–BC Nokia 78–76 (35–40).

Sarjanousija BC Nokia ei kuvia kumarrellut Loimaalla keskiviikkona. Korisliigan kestosuosikki Bisons joutui ahtaalle vierasjoukkueen rynnistyksessä. Lopulta Bisons voitti, mutta vain yhden korin erotuksella.
Nokia yllätti Biisonit housut kintuissa. Erinomaisella intensiteetillä pelannut vierasjoukkue juoksi kenttää ennakkoluulottomasti heti pelin alkuhetkistä lähtien. Bisonsilla sitä vastoin oli suuria vaikeuksia saada koneensa käyntiin ja keskittyminen vaadittavalle tasolle. Puoliaikatauolla eroa oli vierasjoukkueen hyväksi viisi pistettä.

Vasta toisella puoliskolla Biisonien pelikovuus alkoi näyttää tutummalta. Unihiekat oli jätetty pukuhuoneen penkeille. Bisons karkasi jo kymmenen pisteen johtoon, mutta sitten iski taas lorvikatarri. Hetken herpaantuminen ja Nokia oli Isaiah Wilkersonin (18/9/2/1r) johdolla tullut jälleen kantaan kiinni. Hän toi vapareillaan vieraat kahden pisteen päähän, kun ottelua oli vain neljä sekuntia pelaamatta. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson otti viimeisen aikalisänsä ja siirsi pallon hyökkäyspäähän. Se pelattiin Martin Zenolle (17/4/3/1r/1t) eikä tämä antanut Nokialle enää mahdollisuutta rikkoa.
– Tämä oli oppitunti meidän joukkueellemme. Emme olleet jostain syystä valmiina, minun täytyy ottaa siitä syy kontolleni. Kolmannella neljänneksellä tulimme paremmin, mutta tällä hetkellä meillä on tekemistä johdonmukaisuuden kanssa, Gibson harmitteli.

Jesse Kojo

Ottelusta lisää lauantain Loimaan Lehdessä.