Siperia oli tyly Biisoneille

0

KORIPALLO Jenisei–Bisons 88–64 (43–36). Bisons joutui palaamaan Siperiasta tyhjin käsin, kun Jenisei piti sarjapisteet Uralin väärällä puolella isänpäivänä. Jossiteltavaa ei jäänyt, sillä eroa oli peräti 24 pistettä.
Biisonien ei voi hyvällä halullakaan sanoa olleen valmiina otteluun. Isännät nakuttivat 27 pistettä ensimmäiseen neljännekseen Bisonsin pyristellessä jokaisen irtopisteen eteen. Eroa oli 15 pistettä ensimmäisen kympin jälkeen.
Toisella neljänneksellä toiveet vielä heräsivät, kun Bisons ryhdistäytyi ja aloitti toivottomalta tuntuvan nousunsa. Lähellä loimaalaiset kävivätkin, sillä Ilari Seppälän (14/1/2/1r) kolmonen toi Biisonit jo viiden pisteen tuntumaan. Kirin mahdollisti se, että palloa saatiin jaettua myös alapelaajille. He toivat syvyyttä hyökkäyspäähän eikä joukkueen täytynyt tyytyä pelkkiin hypäreihin. Puoliajalla eroa oli seitsemän pistettä.
Toinen puolisko olikin sitten täysin Jenisein hallintaa. Pukuhuoneessa sisuuntunut kotijoukkue otti löysät pois ja alkoi 1 vs. 1 -haastamisen sijaan pelata jälleen joukkueena. Biisonien hyökkäys tyrehtyi kotijoukkueen tiivistyneen puolustuksen paineessa. Kotijoukkueen johto kasvoi kymmenellä kolmannen neljänneksen jälkeen. Kun sama tahti jatkui vielä viimeisenkin neljänneksen alussa, kasvoi ero pahimmillaan jo 29 pisteeseen.
Bisonsin onnistujat olivat Seppälä ja Justin Jackson (10/14/1/1r/2t). Jackson kirjautti tupla-tuplan erinomaisen toisen jaksonsa ansiosta. Heittäjinä profiloituneet Mikko Koivisto (1s) ja Jacob Burtschi (3/3/1/1r) jättivät valjun maun. Heidän yhteisenä kolmossaaliinaan oli vain yksi onnistuminen.