Ydinkeskustan yksisuuntaiset yskityttävät yrittäjäkunnassa

0
Kauppatori ja sen ympäristö voivat näyttää tulevaisuudessa tältä. Kuva: Ramboll Finland Oy
Kauppatori ja sen ympäristö voivat näyttää tulevaisuudessa tältä. Kuva: Ramboll Finland Oy

LOIMAA Heimolinnankatua ja Kauppalankatua ehdotetaan muutettavaksi yksisuuntaisiksi niiden toriin, Keskuspuistoon ja Loimijoen rantaan rajautuvilla osuuksilla. Loimaan keskustan yleissuunnitelman mukaan kyseisten katujen yksisuuntaisuus vapauttaisi tilaa jalankulkijoille, pyöräilijöille ja viherrakentamiselle, kuten kadun varsien puuistutuksille. Autoliikennettä ohjattaisiin ydinkeskustan kävelypainotteisilta kaduilta Turuntielle sekä Kalevalan- ja Väinämöisenkaduille.
Vesikoskenkatu säilyisi kaksisuuntaisena.

Yrittäjät suhtautuvat suunnitelmiin kaksijakoisesti. Loimaan Kauppa ja Palvelut -yhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Martti Koskisen mukaan suunnitelmat ovat herättäneet vastahankaa, mutta mielipiteet ovat muuttuneet hiljalleen suopeammiksi, kun tieto on lisääntynyt.
Hintakaaren kauppias Aimo Lepistö puolestaan ihmettelee, minkä takia pikkukaupunkiin pitäisi tehdä yksisuuntaisia katuja. Hänestä ne hankaloittavat kauppojen saavutettavuutta.
Suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa Loimaan kaupungintalossa tiistaina 17. marraskuuta kello 17.30 alkaen.

 

Lue lisää 17.11.2015 lehdestä