Huoli turvallisuudesta puhututti – katso videot

0

LOIMAA/ALASTARO Turvallisuus nousi Alastarohallissa käydyn turvapaikanhakijoita koskevan tiedotustilaisuuden keskeiseksi teemaksi. Kuntalaiset halusivat tietää, sijoitetaanko Alastarolle varmasti perheitä ja onko Loimaalla tarpeeksi poliiseja? Entä pitääkö kodin oveen ostaa turvalukko?

Komisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisista muistutti, että muuttuneesta turvapaikanhakijatilanteesta huolimatta Suomi on yhä maailman turvallisimpia maita. Sattumanvaraisen rikoksen uhriksi joutuminen on Suomessa äärettömän epätodennäköistä.

– Minua hämmentää, että lähtökohtaisesti ajatellaan kaikkien turvapaikanhakijoiden olevan rikollisia. Ikävä kyllä olen lukenut lehdistä suomalaisistakin miehistä, jotka pahoinpitelevät tyttöjä, yleisössä istunut Leila Tanskanen huomautti.

Poliisin lisäksi tiedotustilaisuudessa kuntalaisten kysymyksiin vastasivat kaupungin ja SPR:n edustajat. Vastaanottokeskus on tarkoitus avata Alastarolle vuodenvaihteen jälkeen.

Komisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisista vastasi tiedotustilaisuudessa turvallisuutta koskeneisiin kysymyksiin. Kuva: Kiti Salonen.
Komisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisista vastasi tiedotustilaisuudessa turvallisuutta koskeneisiin kysymyksiin. Kuva: Kiti Salonen.

 

Lue lisää 12.12.2015 lehdestä