Hurrikaani unohti euro-pettymyksen ja nuiji Lakkapään

0

LENTOPALLO Hurrikaani–Team Lakkapää, Rovaniemi 3–0 (25–23, 25–23, 25–18).

Erinomaisesti liberon tonttinsa hoitanut Hurrikaanin Jesse Mäntylä pääsi välillä myös passarin rooliin. Kuva: Juuso Riponiemi
Erinomaisesti liberon tonttinsa hoitanut Hurrikaanin Jesse Mäntylä pääsi välillä myös passarin rooliin. Kuva: Juuso Riponiemi

Hurrikaani asteli Liikuntahallin parketille sisuuntuneena keskiviikon euro-pettymyksestä. Kotijoukkue otti heti kättelyssä kuskin paikan, mutta oli lopulta hukata erävoitot kahdessa ensimmäisessä erässä asennevammaan. Vaikka ottelu kulki vahvasti Hurrikaanin hallussa, Lakkapää onnistui nousemaan pisteen päähän erien lopuilla. Poislukien kolmas erä, joka oli lähes yhtä maalia ensimmäisestä pallosta saakka.
Edelleen Hurrikaani osoittaa olevansa kova hyökkäysjoukkue, jonka kalusto kestää koviakin kokoonpanovaihtoja. Tällä kertaa Tomi Mutka korvasi Eemeli Koukin ja Ryan Jay Owens ja Kasimir Vuorinen korvasivat vuorotellen Luke Smithin. Tämäkään ei muuttanut voimasuhteita vaan Mohamed Alhachdadin johdolla (25 pistettä) ja Tuomas Koppasen torjunnoilla (5 torjuntaa) isännät ottivat kolme pistettä.
– Pelaajat osoittivat, että meillä on kova kilpailu pelipaikoista. Kaikki, jotka tänään parketille pääsivät, pelasivat hyvin. Omia virheitä vaan tulee liikaa. Niistä pitää nyt pikku hiljaa päästä eroon, Hurrikaanin päävalmentaja Nicola Giolito kommentoi.

KOTIJOUKKUEEN onnistui myös puolustaa paremmin kuin vastustajan. Tällä kaudella yleensä Hurrikaani on ollut se heikommin puolustava joukkue, mutta nyt Jesse Mäntylän esimerkillä koko kuusikko teki hommia myös puolustuksessa. Giolitolle eniten päänvaivaa aiheutti asenteen höltyminen erien sisällä. Kun asenne on kunnossa, Hurrikaani pystyi Lakkapään tasoista joukkuetta vastaan tekemään melkein mitä tahasta. Mutta selän suoristuessa vastustaja tuli heti iholle. Kovempi rutiini ja Lakkapään ratkaisuvaiheiden omat virheet pelastivat kotijoukkueen.
– Oman joukkueen taistelumoraaliin olen tyytyväinen. Mutta se vain ei riittänyt Hurrikaania vastaan. Me sorruimme erien lopuilla helppoihin virheisiin, jotka maksoivat meille pari erää, sadatteli Lakkapään päävalmentaja Normunds Veinbergs.
Tappio oli Lakkapäälle jo kahdeksas putkeen, joten rovaniemeläisjoukkueen itseluottamusta koetellaan nyt kovalla kädellä. Hurrikaanille voitto oli Mestaruusliigassa toinen putkeen, mutta sarjasijoitus ei juurikaan parantunut vähäisen pelimäärän takia. Sarjasijoitusta tärkeämpää on tällä hetkellä saada joukkuepeli tiiviimmäksi. Hyökkäyspeli tullee pysymään liigan tehokkaimpana läpi kauden, mutta keväällä mitalipeleissä pitää myös torjunta- puolustuspelin olla paria astetta kovempaa. Alkanut viikko on kahden pelin viikko. Ensin perjantaina Hurrikaani matkaa Tampereelle ja lauantaina Liiga-Riento saapuu Loimaalle Petteri Penttisen johdolla.

Valtteri Arra