Joulumieli yhdessä tekemällä

0
Niina Merivirta kehottaa leipomaan vain hyvällä tuulella.

Somerolaiset Niina ja Pasi Merivirta tietävät, että yhdessä tekeminen on hauskaa ja se opettaa arvostamaan tekijöitä. Tekemisten yhteydessä lapset ja nuoret saattavat ryhtyä juttelemaan kipeistäkin asioista.
– Lapsia viedään huvipuistoihin. Hienoa, että vanhemmat ovat läsnä lastensa harrastuksissa. Mutta on unohdettu, että yhteistä aikaa voi viettää kotona vaikka ruokaa tehden, leipoen, siivoten ja tekemällä töitä yhdessä. Lapset oppivat taitoja, kokevat onnistumisia ja ovat rinta rinnan samassa ketjussa aikuisten kanssa, pohtii Niina Merivirta.
Tekemisellä on syvempi tarkoitus.
– Kun itse tekee, osaa ymmärtää ja arvostaa myös muiden työtä, aikaansaannoksia ja käsillä tekemistä. Se on erityisen tärkeää kulutushysteriayhteiskunnassa, jossa ympärillä on valmista tavaraa yltäkylläisesti. Mutta sitä ei opi, ellei sitä opeteta kotona pienestä pitäen, sanoo lasten ja nuorten erityisohjaajaksi opiskeleva Merivirta.

GLUTEENITTOMIA SUKLAAKAKKUJA

Merivirran perhe leipoi marraskuun lopussa järjestettyyn Ruokavan myyjäistapahtumaan korvapuusteja, suklaakakkuja ja suolaisia piirakoita. Lisäksi perhe askarteli heinäseipäistä tonttu-ukkoja.
16-vuotias Rosa Merivirta on näppärä koristelijaekspertti, ja hänen poikakaverinsa Lauri Alapelto auttoi viimeistelyssä. Eetu Merivirta tyttöystävänsä Noora Wickmanin kanssa taas hoiti puutontut kuntoon. Pasi-isä sahasi ja koversi koivupöllit havukoristeille. Tuotteiden myyjinä olivat Rosa Merivirta ja kaverinsa Anabel Leht.

RAKKAUDELLA LEIVOTTU

 

Niina Merivirta antaa vielä yhden ohjeen. Leipomaan ei kannata ryhtyä, jos on pahalla päällä. Tekijän olotila siirtyy syöjään.
– Syöjälle tulee hyvä olo rakkaudella leivotusta leivonnaisesta tai valmistetusta ruoasta.
– Joulumieli on löydettävä itsestä. Tuottamalla hyvää toiselle, ilahtuu itsekin.

Juttu on julkaistu Somero-lehdessä.