Meijerille löytyi ostaja

0

YPÄJÄ Myynnissä olleelle Ypäjän Osuusmeijerin entiselle toimitalolle on todennäköisesti löytynyt ostaja. Kanta-Hämeen ulosottovirasto myi kiinteistöä huutokaupalla internetissä, jossa siitä jätettiin määräaikaan 20. joulukuuta mennessä kaksi tarjousta. Kauppakirja tehdään myöhemmin, mutta kihlakunnanvouti Pentti Bromanin arvion mukaan kiinteistö tullaan todennäköisesti myymään korkeamman tarjouksen tehneelle ostajaehdokkaalle.
– Korkeamman huudon teki Turun Paattisilta oleva nainen, joka tarjosi 72 500 euroa, Broman kertoo.
Lisäksi erikseen saatiin tarjoukset kahdesta kiinteistöön kuuluvasta tontista. Hämeenlinnalainen mies tarjosi 2 000 neliön tontista 3 100 euroa ja Sonera Keskus tarjosi 4 600 euroa 460 neliön tontista, joka on jo entuudestaan ollut Soneralla vuokralla.
Meijeritoiminnan loputtua vuonna 1980 rakennuksessa toimi sen jälkeen Hankkijan myymälä, ja nyttemmin se on muutettu asuinkäyttöön. Asuintiloja on yhteensä 14 asunnossa noin 900 neliötä ja varastotiloja on noin 1 400 neliötä.
Vuonna 1930 valmistunut rakennus on myös suojelukohde, jonka remontti edellyttää Museoviraston kuulemista. Bromanin tiedossa ei ole, mihin tarkoitukseen uusi ostaja aikoo rakennuksen hankkia.

Tiina Naula