Nokia kellistyi kolmannen kerran

0

KORIPALLO BC Nokia–Bisons Loimaa 69–84 (38–43).

Nokialaisista ei vain ole voittamaan Bisonsia. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona jo kolmannen kerran ja jälleen Bisons todettiin vahvemmaksi.
Mielenkiintoista on, että uusien pelaajahankintojensa vuoksi Nokian piti olla vahvimmillaan keskiviikkona verrattuna kahteen aiempaan kohtaamiseen. Se kuitenkin hävisi peräti 15 pisteellä, erotus oli suurempi kuin kahden aiemman ottelun yhteensä. Osansa isoon voittoon oli tietenkin myös vierasjoukkueella, joka pelasi erinomaisella energialla alusta lähtien.
Peli ratkesi kolmannen neljänneksen lopussa. Bisonsin ilmiömäinen heittopeli siivitti loimaalaiset 18 pisteen etumatkalle, jota nokialaiset saivat kurottua päätöskympillä vain kolmen pisteen verran.
– Olimme valmistautuneet otteluun hyvin, olimme energisiä ja valmiina ottelun alusta lähtien, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson myhäili.

MARTIN ZENO (25/2/3/1t) pussitti loimaalaisten suurimman pistemäärän. Liigadebyyttinsä tehnyt serbisentteri Dragan Labovic (21/8) vastasi kotijoukkueen tehoista.
Ville Mäkäläinen (2/3/2) pelasi ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Mies tunnetaan energiapelaajana ja siinä roolissa hänet nähtiin jälleen. Mäkäläisen pelikuntoisuus on helpotus, sillä Ike Udanohin ja Ilari Seppälän paluuta joudutaan odottamaan vielä jonkin aikaa. Mikko Koivistokin oli sivussa Nokialla.
Bisons pysyi voitolla Korisliigan kärjessä yhdessä Kouvojen kanssa. Nokia-ottelu päätti loimaalaisten kolmen vierasottelun sarjan. Viikonloppuna on vuorossa jälleen kotiotteluita kaksin kappalein.
Perjantaina Bisons saa vastaansa sarjajumboksi jämähtäneen KTP-Basketin. Kotkalaiset ovat onnistuneet voittamaan vain kaksi kauden 12 ottelustaan. Se tosin pääsee peliin voitto allaan, sillä se onnistui yllättämään Seagullsin viime perjantaina.
Sunnuntaina Bisons pelaa VTB-liigaa, kun kazakstanilainen Astana saapuu Loimaalle. Edellinen kohtaaminen ratkesi kirjaimellisesti viimeisellä sekunnilla ja päättyi kirvelevään kolmen pisteen tappioon. Näin ollen Biisoneita ei liene vaikea motivoida kazakkeja vastaan.

Bisons Loimaa–KTP-Basket Loimaan liikuntahallissa pe 11.12. klo 18.30, Bisons Loimaa–Astana Loimaan liikuntahallissa su 13.12. klo 16.

Jesse Kojo