Nymburk Bisonsia selvästi parempi itsenäisyyspäivänä

0

KORIPALLO Nymburk–Bisons 87–59 (46–23).

Itsenäisyyspäivä sujui Biisonilauman kannalta mollivoittoisesti. Näkemättä jäänyt presidentinlinnan kättely harmitti varmasti vähemmän kuin Nymburkille kärsitty 28 pisteen vierastappio.
Ottelu oli tšekkiläisten hallussa heti alusta pitäen. Biisonit pysyi kannassa ensimmäisen neljänneksen puoliväliin asti, mutta sitten isäntien vahva puolustus- ja levypallopelaaminen koituivat loimaalaisten kohtaloksi. Levypallojen jäädessä tšekeille kummassakin päässä Bisons ei päässyt vastahyökkäyksiin lainkaan vaan hyökkääminen kilpistyi vaikeisiin hypäreihin. Bisons onnistui upottamaan kolmen sekunnin alueelta vain neljä koria koko pelissä. Tilastofakta kertoo pahasti puutteellisesta alapelaamisesta, jolla ottelua ei voi voittaa. Ero venyi ennen puoliaikaa jo yli kahdenkymmenen. Kun pukukopista ei löytynyt lääkkeitä pitkällä tauollakaan, oli ottelu taputeltu.
– Hyvin yksinkertaista. Nymburk oli tänään tosi hyvä ja me taas huonoja, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson moitti.
Jacob Burtschi paukutti peräti 28 pistettä, kiitos pitkälti viimeisen neljänneksen kaukoheittojen. Kukaan muu Bisonsista ei sitten pääsyt edes toiselle kymmenelle.
Bisons Loimaan ottelut jatkuvat vieraspelillä keskiviikkona. Tällä kertaa ei tarvitse matkata Nokiaa kauemmas. Lyhyempi vierasmatka ei vähennä lainkaan ottelun merkityksellisyyttä.
Nokia on tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä. Se kärkkyy kahden pisteen päässä sarjan kahdeksannesta Vilppaasta. Kauden kaksi edellistä kohtaamista Biisonien ja nokialaisten kesken ovat päättyneet loimaalaisten niukkoihin voittoihin.
Suuri mielenkiinto kohdistuu Nokian uuteen pelaajahankintaan, serbialaiseen Dragan Laboviciin (28). Ottelu on 115-kiloisen sentterin ensimmäinen Nokian näätäpaidassa. Labovic on urallaan edustanut sellaisia VTB:stä tuttuja joukkueita kuin Jeniseitä, Krasnyje Kryljaa ja Nižni Novgorodia, joten kyseessä on kovan luokan vahvistus.

Jesse Kojo