Nyt piisaa joulumyyjäisiä! Katso kartalta lähialueen tapahtumat

0
Joulupukki vieraili VPK-talon myyjäisissä Turussa. Arkistokuva: TS/Ari-Matti Ruuska

Joulupukki vieraili VPK-talon myyjäisissä Turussa. Arkistokuva: TS/Ari-Matti Ruuska

Viikonloppu on täynnä joulumyyjäisiä ja -markkinoita. Valittavana on pienimuotoisia yhdistysten ja seurojen tapahtumia tai ison kokoluokan yhteismyyjäisiä. Kaikista niistä löytyy kuitenkin joulun tunnelma.

Ennen kuin jouluiset myyjäiset, torit ja tapahtumat pyörähtävät käyntiin, käy todellinen kiire ja huiske monissa kodissa ja kerhossa. Tapahtumia edeltää valtava leivonta- ja käsityöurakka.

Reseptit on testattu varmasti hyvissä ajoin, mutta herkullisten leivonnaisten viimeiset koristelut pitää usein jättää viimeiseen iltaan.Puikot, neulat, liimapyssyt ja monet muut askartelutarvikkeet ovat viuhuneet vapaa-iltoina jo alkusyksystä lähtien.
Myyjäiset ovat monelle yhdistykselle tärkeä toiminnan rahoituskeino. Puhumattakaan käsityöläisistä, joiden tuotteiden huippusesonki on usein joulun alla.

Tapahtumat ovat myös kohtaamispaikka, jossa monelle tutulle pääsee toivottamaan rauhaisaa joulunaikaa.

Kokosimme lähialueen myyjäiset, markkinat ja joulutorit kartalle. Valitse muutama kiinnostava tai kierrä vaikka kaikki. Kartan avulla voit suunnitella sopivan ajoreitin myyjäisestä toiselle.

Perjantain, lauantain ja sunnuntain myyjäiset on merkitty karttaan eri väreillä. Klikkaamalla tapahtumaa, saat lisätietoja. Vasemmalla yläreunassa olevan painikkeen avulla pääset valitsemaan, mitä karttanäkymässä näytetään.

Kartan tiedot on poimittu sanomalehtien, kaupunkien, kuntien ja seurakuntien tapahtumakalentereista verkkosivuilta.