Ojalan show päättyi Karhupeijaisiin

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kauhajoen Karhu 84–69 (42–35).

Biisonien kauden kirvelevin tappio on viikon takaa Kauhajoelta, jossa se hävisi Karhun viime hetken kolmosella pisteellä. Keskiviikkona Loimaalla oli eri ääni kellossa, kun joukkueet kohtasivat toistamiseen. Nyt Bisons voitti peräti 15 pisteellä (84–69).
– Saimme ehjemmän pelin. Kauhajoella aloitimme huonosti, Matias Ojala (16/2s) totesi kotivoiton jälkeen.
Hän oli oikeassa, sillä kotiottelu oli suoritustasoltaan huomattavasti vierasmatsia tasaisempi. Isoja nukahduksia ei tullut, vaikka pelin alku ei vieläkään ihan priimaa ollut. Karhu pääsi ensimmäisellä neljänneksellä jo kahdeksan pisteen johtoon, mutta parantuneen hyökkäysliikkeen myötä Biisonit kiri eron kiinni hetkessä. Hyvästä pallonliikkeestä kielii 21 annettua korisyöttöä.
Ojalalla ei ollut ihan pieni rooli Biisonien voitossa. Ottelu ottelulta enemmän vastuuta saanut laituri pelasi järkyttävällä intensiteetillä kummassakin kenttäpäädyssä. Peli ratkesi käytännössä kahteen pisteputkeen, joista ensimmäinen nähtiin toisen neljänneksen alussa (14–0) ja toinen viimeisen (11–0). Kummankin pani alkuun juuri Ojala.

JUSTIN JACKSONIA (11/6/1/3t) ei ole kentällä nähty muutamaan viikkoon. Karhua vastaan hän kuitenkin pelasi. Ike Udanohin maanantainen loukkaantuminen avasi takaportin sentterille tositoimiin. Ei ole nimittäin sattumaa, että Jackson on ainoana jenkkinä ollut sivussa Bisonsin kokoonpanolistasta. Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson on tarkoituksella pitänyt miehen ”koirankopissa”. Keskiviikkona Jackson kuitenkin onnistui.
– Olen todella tyytyväinen Justiniin. Hän on seurannut viimeiset kaksi viikkoa sivusta ja opiskellut, mitä pyrimme joukkuepelaamisellamme saavuttamaan. Hän on nähnyt, että yhtäkään pallonhallintaa ei voi antaa vastustajalle, Gibson totesi viitatessaan Jacksonin vanhaan taipumukseen antaa vastustajalle tilaa ajaa korille ja kärkkyä torjuntaa.

BISONS NOUSI voitolla sarjakärkeen tasapisteisiin Kouvojen kanssa. Biisoneilla tosin on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin lähimmillä kilpakumppaneillaan.
Biisoneille tulee lyhyt tauko kotiotteluista, sillä seuraavat kolme matsia se pelaa vieraissa. Vieraskiertueen starttaa Pyrintö-peli perjantaina. Itsenäisyyspäivänä Bisons edustaa isänmaata Tsekin Nymburkissa.
Pyrintö on ollut tällä kaudella tuloksellisesti vaisu (sijoitus 6.), kun peilataan viime kausien menestykseen. Se on pystynyt kuitenkin panemaan kärkiporukoitakin tiukoille, sillä monet tamperelaisten peleistä ovat päättyneet vain muutaman pisteen erolla. Pyrintö ja Bisons ovat kohdanneet toisensa jo kerran aiemmin kaudella. Pari viikkoa sitten pelattu kotiottelu päättyi Biisonien neljän pisteen voittoon. Miten käy tällä kertaa, kun pelipaikkana on pahamaineinen Pyynikki?

Jesse Kojo