SPR kutsuu vapaaehtoisia kotouttamistalkoisiin

0

LOIMAA, PUNKALAIDUN Suomen Punainen Risti pitää Alastarolla saviseutulaisille yhteisöille ja järjestöille tarkoitetun keskusteluillan, jossa käsitellään SPR:n toimintamallia vastaanottokeskuksena.
Ilta järjestetään, koska SPR toivoo saavansa paikallisilta yhteisöiltä ja järjestöiltä apua turvapaikanhakijoiden kotouttamisessa. Tilaisuuden aikana pohditaan myös sitä, miten turvapaikanhakijat voivat itse olla aktiivisia yhteisössä.
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Miska Keskinen SPR:n Varsinais-Suomen piiristä kertoo, että yhteisöt voivat auttaa asukkaita esimerkiksi järjestämällä suomen kielen kerhoja ja tutustuttamalla heitä suomalaiseen elämänmenoon ja tapoihin.
Keskusteluillan jälkeen SPR järjestää toimintaan mukaan lähteville vapaaehtoisille Makupaloja monikulttuurisuudesta -perehdytyksen, jossa kerrotaan muun muassa pakolaisuuden taustatekijöistä ja annetaan käytännön toimintaohjeita.

SPR:n infoilta Loimaan kaupungin teknisessä virastossa (Loimijoentie 74 Alastaro) ti 8.12. klo 17–18. Ilta jatkuu Makupaloja monikulttuurisuudesta -tilaisuudella klo 18.30–20. Makupaloja monikulttuurisuudesta -tilaisuus myös Punkalaitumen vastaanottokeskuksessa (Kostilantie 301) to 10.12. klo 18.15–19.45.