Bisons avasi vuoden voitolla

0

KORIPALLO Krasnyi Oktjabr–Bisons Loimaa 78–83 (37-45).

Bisons aloitti uuden vuoden tärkeällä vierasvoitolla. Volgogradilainen ”Punainen lokakuu” nöyrtyi VTB-liigan ottelussa viiden pisteen tappioon.
Bisons käväisi neljännen jakson alussa jo 17 pisteen johdossa, mutta isännät pääsivät kuromaan eron vielä viiden pisteen päähän ennen loppua. Kirissä auttoivat Maxim Tkachenkon (7/3/6) ja Andrei Mateiunasin (17/2/8/2r) kolmoset. Viimeistä minuuttia tahkottiin noin vartin, kun Oktjabr yritti rikkomalla hankkia lisäaikaa. Viittä pistettä lähemmäs se ei siitä huolimatta päässyt.
Biisonien positiivisimmat ilmestykset olivat Mikko Koivisto (16/4/4) ja Tuukka Kotti (18/8/1/3r). Kumpikin hyödynsi omat vahvuutensa erinomaisesti. Joukkue onnistui hyvin levypallopelaamisessa, sillä Bisons voitti kategorian 34–43.
Volgograd on ollut erittäin tuulinen paikka työskennellä tällä kaudella, sillä joukkueesta on irtisanottu jo seitsemän jäsentä. Lauantaina kaksi rosterin amerikkalaista loisti poissaolollaan, mutta joukkueeseen oli pelipäivän aamuna palkattu kaksi uutta vahvistusta, Ekene Ibekwe ja Jerry Jefferson. Olisiko irtisanottujen määrä kasvanut jo yhdeksään?
Bisonsin pelit jatkuvat Korisliigassa vierasottelun merkeissä. Lapuan Kobrat isännöi Bisonsia keskiviikkona. Kobrat aloitti kauden hyvin, mutta tällä hetkellä se tarpoo seitsemän ottelun tappioputkessa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Biisonien 17 pisteen voittoon. Kobrat on siitä erikoinen joukkue, että se on voittanut vain kaksi yhdeksästä kotiottelustaan. Se esiintyy vieraskentillä paremmin kuin kotisalissaan.

Jesse Kojo