Bisons kaatoi Seagullsin trillerin jälkeen

0

KORIPALLO Seagulls–Bisons Loimaa 85–86 (34–46).

Pääkaupunkiseudun koripallon johtotähti Seagulls isännöi Biisoneita keskiviikon ainoassa Korisliiga-ottelussa. Pelistä muodostui todellinen trilleri, sillä voittaja ratkesi vain yhdellä pisteellä.
Bisons karkasi ensimmäisen puolikkaan erinomaisen joukkuepelin myötä suurimmillaan jo 14 pisteen johtoon. Gulls onnistui kuitenkin tulemaan vielä taistelemaan voitosta. Bisons taisi olla liian tyytyväinen johtoasemaansa ja aktiivisuus kärsi. Helsinkiläiset hyödynsivät tilanteen viimeisellä neljänneksellä ja tulivat ihan loimaalaisten kantaan kiinni. James Sinclair (15/1/2) säkitti vaikean hyppyheiton ja perään vaparin vieden vieraat pisteen johtoon. Bisonsin Martin Zeno (18/1/4/2t) hankkiutui toisessa päässä vapaaheittoviivalle, kun aikaa oli enää kahdeksan sekuntia. Zeno pussitti molemmat ja nosti Biisonit pisteen voittoon.
Gullsin parhaasta illasta vastasi Antto Nikkarinen (19/4/5/2r). Ex-biisoni onnistui varsinkin kaaren takaa. Myös Mikko Koiviston (12/3/2/2r) ranne oli kuumana. Uusi takamies Aubrey Coleman (15/2/3r) osoitti olevansa loistokunnossa tehoilemalla kummassakin kenttäpäädyssä. On jännä nähdä, miten Bisonsin peli rullaa, kun PJ Hill ja Coleman pääsevät yhtä aikaa kentälle.

BIISONEILLA EI ole tällä viikolla juurikaan aikaa harjoitella, sillä loimaalaisilla on vielä kaksi ottelua viikonloppuna. Ensin lauantaina Kouvot isännöi Biisoneita ja sunnuntaina Vantaan Energia Areenalla Bisons saa vastaansa Moskovan TsSKAn.
Sunnuntain peli on vaikeista peleistä se vaikeampi, sillä TsSKA on Euroopan parhaita joukkueita. Se on kärsinyt VTB-liigassa tähän asti vain yhden tappion. Jotain moskovalaisten tasosta kertoo, että joukkue kaatoi hallitsevan Euroliiga-mestarin Real Madridin viikko sitten 14 pisteellä!
Suomalaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään TsSKAn kaltainen tähtisikermä oman maan kamaralla. Nando De Colon, Milos Teodosicin, Vitaly Fridzonin ja Cory Higginsin kaltaisia supertähtiä ei tulla näkemään Suomessa ainakaan ennen EM-kisoja, amerikkalaispelaajia ei silloinkaan. Loimaalaiset ovat vielä erityisasemassa, sillä Bisons järjestää torilta fanikuljetuksen Vantaalle.

Bisons–TsSKA: Vantaan Energia Areenalla su 17.1. klo 16.

Jesse Kojo