Bisons lahjoitti voiton Karhulle – Aubrey Coleman palaa joukkueeseen

0

KORIPALLO Bisons Loimaa–Kauhajoen Karhu 56–76 (26–43).

Useammankin katsojan taisi tehdä mieli mennä ulos syömään keltaista lunta lauantain Korisliiga-pelin jälkeen, jotta pelin jättämä paha maku lievenisi. Bisonsin päävalmentajan Greg Gibsonin ”pelaajien pitäisi palauttaa fanien rahat” -kommentti kiteytti osuvasti mollivoittoiset tunnelmat 20 pisteen tappioon päättyneen ottelun jälkeen.
Kunpa Bisons olisi hävinnyt edes hyvin pelanneelle Karhulle, mutta vierasjoukkuekaan ei yltänyt tasolleen. Karhu sortui samanlaiseen töhöilyyn kuin Bisons ottelun alussa. Se kuitenkin sai juonesta kiinni toisella neljänneksellä Biisonien jatkaessa puolivillaista suorittamista kummassakin kenttäpäädyssä. Ero kasvoi 17 pisteeseen.
Bisons alkoi osoittaa heräämisen merkkejä kolmannella jaksolla. Pallo liikkui vihdoin kädestä toiseen niin kuin pitääkin. PJ Hillin (10/3/1/1r) kolmoset ja muutamat puolustuksen onnistumiset kavensivat eron jo alle kymmenen. Harmittavasti momentum katkesi ennen aikojaan. Juho Lehtorannan (10/7) ja Lucas Troutmanin (20/4/1/2t) perättäiset kolmoset neljännen jakson alussa katkaisivat kotijoukkueen pehmeän selkärangan lopullisesti.
– Peli oli pettymys ja se oli täysin meidän pelaajien vika, Hill myönsi.

BISONS ILMOITTI uudesta pelaajahankinnasta ottelun alla. Pari kautta sitten Biisoneissa ihastuttanut Aubrey Coleman palaa joukkueen takakentälle. Hän ei korvaa ketään vaan saapuu lisävahvistukseksi. Yleisöstä kuului epäilyjä, olisiko uuden takamiehen pestaaminen vaikuttanut negatiivisesti joukkueen kemiaan.
– En niele tuota selitystä. Jos jotain, niin itse pelaisin ainakin kovempaa uuden pelaajan liittyessä joukkueeseen. Nämä miehet ovat ammattilaisia eikä tuota voi käyttää tekosyynä, Gibson kuittasi.
Joka tapauksessa Biisonien on pestävä kasvonsa nopeasti, sillä seuraava kotiottelu on jo maanantaina georgialaista Vitaa vastaan.
Vita-matsi on kauden yksi mielenkiintoisimmista. Ei tosin pelillisessä mielessä, sillä VTB-debytantti on hävinnyt kaikki kauden 14 otteluaan. Tappiot eivät ole olleet mitään tiukkoja häviöitä vaan pahimmillaan yli 50 pisteen suuruisia teurastuksia. Tähän saakka joukkue on koostunut lähinnä Tbilisin omista pojista ja yhdysvaltalaisesta Pierria Henrystä. Henry on joukkueensa kantava voima, sillä hän vastaa parhaista tehoista kaikilla osa-alueilla. Nyt Vita on kuitenkin ymmärtänyt tarvitsevansa lisävahvistuksia ja pestannut kaksi uutta amerikkalaista. Vielä ei tiedä millaisista pelureista on kyse, koska he eivät ole pelanneet otteluakaan.
– Vita saattaa olla nyt aivan eri joukkue kuin aiemmin, mutta jos emme voita kymmenillä pisteillä, niin suutun todella, Gibson totesi.

Jesse Kojo