Esineitä kirjastotalon vaiheista etsitään

0

LOIMAAN pääkirjasto toimii kaupungin keskustassa rakennuksessa, jonka monet muistavat yhteiskouluna ja talouskouluna. Rakennusmestari Tiitolan suunnittelema komea rakennus on ollut osa Loimaan kaupunkikuvaa nyt sadan vuoden ajan. Uuden yhteiskoulun vihkiäisiä vietettiin juhlavin menoin tammikuun lopussa vuonna 1916.
Kirjastossa on käynyt vuosien varrella paljon loimaalaisia ja täältä muualle muuttaneita muistelemassa entisiä kouluaikoja nykyisessä kirjastotalossa ja monet luokkakokousryhmät käyvät ottamassa ryhmäkuvan tutuilla portailla.
Loimaan pääkirjastossa ollaankin nyt kokoamassa helmikuussa näyttelyä kirjastotalon vaiheista. Näyttelyyn toivotaan rakennuksen historiaan liittyviä valokuvia, muistoja ja esineitä. Onko sinulla hallussasi kuvia vanhoilta kouluajoilta, koulukirjoja tai käsitöitä yhteiskoulun, ammattikoulun tai talouskoulun ajoilta? Oletko säilyttänyt päästötodistuksen tai talouskoulussa kudotun liinan? Haluaisitko jakaa muiston kouluajoiltasi muille? Näyttelyyn mukaan sopivat myös talossa opettajina toimineiden valokuvat, muistot ja esineet.
Valokuvat, esineet ja muistelutekstit tulee toimittaa Loimaan pääkirjastoon tammikuun loppuun mennessä. Kuvat voivat olla digimuodossa tai paperikuvia, jotka skannataan käyttöön. Kuvat voi lähettää myös sähköpostiosoitteeseen kirjasto@loimaa.fi. Valokuvat ja esineet palautetaan näyttelyn jälkeen omistajilleen.