Hurrikaanille nihkeä voitto sarjajumbosta

0

LENTOPALLO Korson Veto–Hurrikaani 2–3 (15–25, 25–20, 19–25, 25–22, 13–15).

Kolmen viikon pelitauko ja kova fyysinen harjoittelu näkyivät Hurrikaanin tämän vuoden ensimmäisessä pelissä. Vaikka vastassa oli sarjataulukon perusteella helpoin mahdollinen joukkue, ei Hurrikaanin peli ole vieläkään sillä tasolla, jolla varmasti moni sen odottaisi jo olevan. Joukkue on edelleen täynnä taitavia yksilöitä, mutta joukkuepelissä päävalmentaja Nicola Giolitolla on vielä paljon tekemistä.
– Lähdimme otteluun sillä ajatuksella, että pelaajat kommunikoisivat paremmin kentällä pelin aikana. Siinä emme ihan onnistuneet, emmekä muutenkaan olleet ihan terävimmillämme, kakkosvalmentaja Lauri Rantanen kommentoi.
Rantanen joutui jälleen joulutauon aikana tuuraamaan Giolitoa, joka oli maajoukkueen matkassa Berliinin olympiakarsinnoissa. Tuona aikana Rantasen vetämissä harjoituksissa keskityttiin fysiikan parantamiseen, puolustuspelaamiseen ja kuusikkoharjoitteluun.
– Muuten oli ok harjoitusjakso, mutta kuusikkoharjoittelusta puuttui äijiä loukkaantumisten ja sairastelun takia. Se saattoi nyt näkyä ensimmäisessä tauon jälkeisessä pelissä.

KESKIVIIKKOINEN ILTA Vantaan Korsossa ei noussut lentopallon klassikkojen joukkoon. Läpi kauden alavireisesti pelannut KoVe kiusasi loppuun saakka ennakkosuosikkia, mutta viidennessä erässä kotijoukkue sortui ratkaisevilla hetkillä hiukan helppoihin virheisiin ja kovemman rutiinin omannut vierasjoukkue kiitti mahdollisuudesta ja nappasi kaksi pistettä.
Saadut kaksi pistettä on KoVen tasoiselta joukkueelta pettymys, koska Hurrikaanin olisi pitänyt murjoa vastustaja suoraan kolmessa erässä Lumo-hallin parkettiin. Joukkueen pelaamista häiritsi yllättävän paljon kova vaihtoruletti, sillä ennen peliä laaditun taktiikan mukaan kaikille oli luvassa peliaikaa.
Vain hakkuri Ryan Jay Owens (16 pist.), libero Jesse Mäntylä ja olympiakarsinnoista kotiutunut keskipelaaja Kosti Shumov (10 pist.) saivat olla kentällä alusta loppuun saakka. Positiivista oli Matti Oivasen peli yhden erän ajan. Oivanen pelasi avauserän saldoten neljä pistettä.
– Massen kanssa sovimme, että hän pelaa ensimmäisen erän. Varmaan hän olisi voinut pelata toisenkin, mutta päätimme ottaa varovaisesti tässä vaiheessa. Muutenkin vaihtelimme pelaajia paljon, koska tulevan kuukauden aikana pelaamme 11 peliä, joissa on mukana tärkeä Suomen cupin lopputurnaus, Rantanen kertasi. Ilman peliaikaa jäivät Mohamed Alhachdadi ja Luke Smith.
Hurrikaanin vierasvoitto nosti joukkueen jälleen kolmannelle sijalle. Kovin paljon saa tapahtua, jos Hurrikaani nousee Valepan ohi toiselle sijalle. Se vaatisi liki täydellistä kevätkierrosta ja sitä, että joukkue alkaa nimenomaan pelata joukkueena. Tässä asiassa iso rooli ja vastuu on päävalmentajalla. Hurrikaanin ensimmäinen kotipeli on ensi viikon lauantaina, kun Valepa tuo tähtisikermän Loimaalle.

Valtteri Arra