Hurrikaanin Lapin reissu päättyi onnellisesti

0

LENTOPALLO Lentopalloseura Etta, Oulu–Hurrikaani 3–1.
Team Lakkapää, Rovaniemi–Hurrikaani 0–3.

Alkuun näytti, että Hurrikaanin kahden pelin viikonloppu ensin Oulussa ja päivää myöhemmin Rovaniemellä on täyttä kaamosta. Lauantaina Etta otti hiukan yllättäen kovan taistelun ansiosta kolme pistettä Hurrikaanin nenän alta. Ottelu oli Hurrikaanin päävalmentajan Nicola Gioliton mukaan heikkoa ja vaatimatonta.
Päivää myöhemmin 300 kilometriä pohjoisempana Rovaniemellä peli loksahti uomiinsa, ja Hurrikaani otti selvän ja ansaitun voiton. Etta-pelissä kentällä juhlivat kotijoukkueen Anssi Hakala (19 pistettä) ja Eetu Pennanen (18 pistettä).
– Ettan pelaaminen ei ollut mitenkään ihmeellistä, mutta he hyökkäsivät viisaasti ja saivat paljon vaimennuksia. Ja vaimennusten jälkeiset jatkopallot menivät poikkeuksetta kotijoukkueelle, Giolito analysoi.
Kapteeni Eemeli Kouki oli päävalmentajan kanssa samoilla linjoilla.
– Hiukan on vaatimatonta ollut pelaaminen, kuten Ettaakin vastaan. Nyt pitää jokaisen nostaa omaa vaatimustasoa. Itse yritän kapteenina herätellä omilla suorituksillani joukkuetta. Minusta ei ole huutajaksi ja räyhääjäksi. Se ei ole minun tyylini.
Lauantaina Hurrikaanin korkeimmat pisteet saldosi olkapäävammasta huolimatta Mohamed Alhachdadi (19 pistettä).

PÄIVÄÄ MYÖHEMMIN Rovaniemellä kotijoukkuetta vastaan marssi päättäväinen vierasjoukkue. Vaikka Alhachdadi ei täydellä teholla olkapäävamman takia kyennyt pelaamaan, nostivat Tomi Mutka ja Kosti Shumov pelinsä tasoa.
Erityisesti Mutka oli pelipäällä. Viime kauden pelaamattomuus ei enää näy Mutkan otteissa vaan Lakkapäätä vastaan syntyi 12 pistettä vastaanottopelin ollessa liki täydellistä ja hyökkäystehotkin olivat yli 60 prosenttia. Shumov nappasi viisi torjuntapistettä ja kaikkiaan miehelle merkittiin Hurrikaanin korkein pistemäärä 14.
– Tilastot ovat tilastoja. Niitä tässä nyt niin kannata ihmetellä. Tärkeintä oli voitto. Tästä saamme itseluottamusta lisää ja nyt suuntaamme katseet seuraavaksi ensi lauantain tärkeään kotipeliin Valepaa vastaan, Shumov totesi.
Shumovin jatkamista Loimaalla odotetaan silmät kiiluen.
– Katsotaan nyt rauhassa alkuviikko. Kikkaillaan nyt jotain ja sitten mietitään.
Ja toden totta Shumovin ”kikkailua” odotetaan kädet ristissä. Tällä hetkellä joukkueessa on vain yksi täysin terve keskipelaaja (Tuomas Koppanen) ja yksi vaivainen (Matti Oivanen) ja täysin romuna oleva (Karri Kutinlahti). Tähän listaan kun lisätään vajaakuntoiset Luke Smith, Alhachdadi ja kuumeessa kärvistelevä Ryan Jay Owens, niin ei käy kateeksi Gioliton ja Lauri Rantasen roolia.
Vaikka parin viikon sisään Hurrikaani kohtaa liigassa Valepan ja Kokkolan Tiikerit, suurin testi on helmikuun alussa Suomen cupissa. Se on yksi seuran päätähtäimiä ja siihen mennessä joukkueen pitää olla terve ja valmiina taistelemaan cup-mestaruudesta.

Valtteri Arra