Kerrostalon paloturvallisuusopas tarjoaa ohjeet

0

Turussa Ursininkadulla 2.1. sattunut kerrostalon ullakkopalo on aiheuttanut keskustelua ja huolta kerrostalojen paloturvallisuudesta. Varsinais-Suomen pelastuslaitos muistuttaa, että ennakoimalla ja minimoimalla riskit voi ennaltaehkäistä myös kerrostalopaloja. Ilmainen Kerrostalon paloturvallisuusopas tarjoaa kattavat ja selkeät ohjeet turvalliseen kerrostaloasumiseen.
Pelastuslaitos kehottaa taloyhtiöitä ja kerrostaloasukkaita tutustumaan Kerrostalon paloturvallisuusoppaaseen, jonka voi ladata ilmaiseksi pelastuslaitoksen verkkosivuilta sekä suomeksi että ruotsiksi. Opasta saa vapaasti kopioida ja tulostaa ja taloyhtiöt voivat esimerkiksi jakaa oppaita asukkailleen.
Kerrostalon paloturvallisuusopas on laadittu erityisesti kerrostalojen paloturvallisuusasiat huomioiden. Oppaassa kerrotaan turvallisuussäädöksistä ja neuvotaan miten taloyhtiön ja oman asunnon paloturvallisuudesta huolehditaan. Lisäksi pelastuslaitoksen verkkosivuilta on ladattavissa ilmoitustaululle sijoitettava kerrostalon turvainfo.
Paloturvallisuusopas ja kerrostalon turvainfo ladattavissa pelastuslaitoksen verkkosivuilla: http://www.vspelastus.fi/omapalotarkastus.