Kobrat jäi satimeen

0

KORIPALLO Kobrat–Bisons 78–89 (33–43).

Bisons nosti itsensä takaisin Korisliigan kakkospallille hakemalla vierasvoiton Lapualta loppiaisena. Kobrien tappioputki sen sijaan kasvoi jo kahdeksan pelin mittaiseksi.
Bisons käväisi toisella neljänneksellä jo 20 pisteen johdossa, mutta Lapua onnistui tulemaan vielä peliin mukaan. Toisen erän jälkipuolisko ja lähes koko kolmas neljännes menivät huonojen hyökkäysratkaisujen kanssa tuhdatessa. Bisons tyytyi ottamaan heikkoja hyppyheittoja, jotka kolisivat korista ohi. Kobrat hyödynsi tilanteen ja tuli Darien Brothersin (15/6/1) johdolla jo kahden pisteen päähän viimeisellä kympillä. Biisonit kuitenkin muisti lopussa pelata palloa myös korin suuntaan ja Ike Udanohin (30/15/2r) käsiin. Huikean illan pelannut sentteri kiitti ja hakkasi palloa säkkiin nuoruuden innolla. Udanohin tupla-tupla sinetöi Biisoneille arvokkaan vierasvoiton.
– Kun saimme pallon liikkeelle, homma toimi. Kolmannella neljänneksellä liike kuoli ja Lapua pääsi mukaan, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson valotti.

OTTELUN TUOMARISTOLLA tuntui olevan jotain Matias Ojalaa (5/1/1) vastaan. Hänelle puhallettiin heti alussa kaksi virhettä tilanteista, joissa ei vaikuttanut olevan mitään kontaktia. Kun vielä viimeisellä neljänneksellä 110-kiloinen Dom Morris (12/6/2/1r) jyräsi Ojalan tonttiin, puhallettiin hänelle tekninen floppaamisesta. Ojala joutui jättämään kentän virhetilin täytyttyä. Tilanne oli erittäin harmillinen, kun Bisons pelasi muutenkin yhdeksällä miehellä Tuukka Kotin sairastumisen vuoksi.
Seuraavassakin ottelussa on vastassa pohjanmaalaisia, sillä Kauhajoen Karhu saapuu Loimaalle lauantaina. Ottelu on äärimmäisen mielenkiintoinen sarjatilanteen kannalta, sillä joukkueet ovat tasapisteissä. Karhu on tosin pelannut yhden ottelun Biisoneita enemmän.
Joukkueet ovat iskeneet yhteen kuluvalla kaudella jo kahdesti. Puntit ovat tasan 1–1, sillä molemmat ovat korjanneet pisteet kotikentältään. Luvassa on siis äärimmäisen tasainen vääntö. Myös meteliä on odotettavissa, sillä Kauhajoelta on perinteisesti lähtenyt innokas faniporukka myös vierasmatseihin.

Jesse Kojo