Kalle Lähde kirjoitti rehellisesti alkoholismista

0

ORIPÄÄ Kalle Lähteelle, 48, oli helpotus, kun hän kuuli alkoholismin olevan sairaus, johon perimä altistaa. Parikymmentä vuotta jatkunut ryyppääminen ei ollutkaan pelkkää luonteenheikkoutta eikä sosiaalinen mies ollut syrjäytynyt masennusdiagnoosista huolimatta.

Lähde sairastui alkoholismiin nuorena merimiehenä. Hän joi baarissa ja paranteli kotona. Vaimo haki Alkosta loiventavia ja sairastui itsekin läheisriippuvuuteen.

Kesällä 2013 Lähde oli henkisesti ja fyysisesti aivan loppu. Lähde uskoo, että jos hän ei olisi tuolloin hakeutunut Minnesota-hoitoon, hän ei olisi hengissä enää.

Lähde kirjoitti vastajulkaistun esikoisromaaninsa Happotestin, jotta ihmiset tietäisivät, mitä alkoholi saa aikaan. Romaanin saaman runsaan huomion Lähde aikoo käyttää hyväksi.

– Miksikään raiuttiusevakelistaksi en halua mutta olen hirveän iloinen, jos pääsen puhumaan alkoholismista sellaisena kuin se on.

 

 

Kalle Lähde eli alkoholistin elämää parikymmentä vuotta. Vaikka menneisyys on karu, ei Lähde kadu. – Elettyä elämää on turha katua. (Kuva: Kiti Salonen)
Kalle Lähde eli alkoholistin elämää parikymmentä vuotta. Vaikka menneisyys on karu, Lähde ei kadu. – Elettyä elämää on turha katua. (Kuva: Kiti Salonen)

Lue lisää 9.1.2015 lehdestä