TsSKA voittoon Bisonsista vasta taistelun jälkeen

0

KORIPALLO Bisons–TsSKA Moskova 82–98 (50–45).

Bisons oli lähellä järjestää urheiluvuoden kovimman yllätyksen sunnuntai-iltana Vantaalla. TsSKA Moskova oli lopulta vahvempi VTB-liigan ottelussa, mutta suotuisimmissa olosuhteissa peli olisi voinut kääntyä myös loimaalaisille. Lopputulos 82–98 kuvaa äärimmäisen huonosti pelin luonnetta.
Peli ratkesi vasta viimeisellä neljänneksellä. Tuohon asti peli oli ollut käytännössä tasoissa tai Bisons oli johtanut hienokseltaan. Biisonit oli pisteen päässä, kun Ike Udanoh (11/3/1/1r) joutui jättämään kentän. Seuraavan suihkukomennuksen sai Tuukka Kotti (4/7/2) todella pehmeästä hyökkääjänvirheestä. Kun Kotin edellisenkin virheen oli viheltänyt kauimmas sijoittunut tuomari, jättivät tuomiot varaa spekuloinnille. Joka tapauksessa Bisons oli pulassa, sillä sentterin tonttia hoitivat Jacob Burtschi (0/5/1) ja Matias Ojala (10/5). Heidän fyysisyytensä ei riittänyt Kyle Hinesia (18/8/1t) vastaan, minkä myös moskovalaiset ymmärsivät ja käyttivät hyväkseen. Hines nosteli alta ja rotaatio-ongelmien vuoksi vapaaksi jäänyt Vitaly Fridzon (26/3/3/1r) hoiti loput kaarelta. Myös mainiosti heittäneen Mikko Koiviston (9/1s) virhetili tuli täyteen, ja hänkin joutui sivuun. Ero kasvoi nopeasti lähelle 20 pistettä ja peli kääntyi moskovalaisille.
– Oli hyvä peli, kunnes tuomarit pilasivat sen, ottelua katsomosta seurannut Susijengin sentteri Gerald Lee Jr. totesi.

BIISONIEN ERINOMAINEN taisteluilme oli todellinen yllätys varsinkin, kun verrataan edellisen päivän Kouvot-katastrofiin. Samat miehet olivat kentällä, mutta joukkue oli kuin eri.
– Meidän täytyy tehdä parempaa työtä joukkueen sisällä, ettemme syrji Korisliigaa VTB:n vuoksi. Jos pelaisimme samanlaisella tempolla, voittaisimme emmekä ainakaan häviäisi Kouvoille kolmellakymmenellä, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson totesi.
Muutaman harjoituksen kautta sitten vaan samanlaista ilmettä naamalle. Biisoneilla on poikkeuksellisen pitkä rauhan aika, sillä se pelaa vasta torstaina. Tuolloin vastassa on Tampereen Pyrintö.
Bisons on kohdannut Pyrinnön kahdesti tällä kaudella. Kumpikin on ollut vahvoilla kotiotteluissaan, joten Biisoneita voisi pitää ennakkosuosikkina.
Toivottavasti Loimaan kaupungin ukot ovat varmistaneet korien kiinnitykset. Mikael Sandberg donkkasi tamperelaisten edellisessä kotiottelussa vastaavan kattokiinnitteisen telineen kiinnityksiään myöden alas.

Bisons–Pyrintö Loimaan liikuntahallissa to 21.1. klo 18.30.

Jesse Kojo