Huovinretki hiihdetään 6. maaliskuuta

0

VIRTTAANHARJU Huovinretken perinteinen laturetki päästään hiihtämään 6. maaliskuuta pitkästä aikaa normaaleilla reiteillä. Järjestäjien mukaan lähiaikojen lumisateet ovat olleet sopivan kosteita koostumukseltaan ja esimerkiksi Säkylänharjun päällä menevällä osuudella on jopa yllättävän lumista. Tämä osuus on haavoittuvainen avoimuutensa takia, ja monena talvena tuuli on kuluttanut harjun laella latu-uran täysin lumettomaksi. Nyt tätä ongelmaa ei ole ja kaikki reitit päästään ajamaan sekä perinteiselle että vapaalle hiihtotyyleille soveltuviksi.
Huovinretki ry:n mukaan lunta on tehdyn maastokierroksen perusteella riittävästi ja paikoin jopa oikein hyvin. Ihan pelkällä konetyöllä ei latuja saada kuntoon, vaan lumetustalkoita on tiedossa alkavalle viikolle.
Lähtijöitä kirjataan matkaan Säkylässä Huovinrinteen ampumaratojen Paviljongilla, Vampulan ulkoilumajalla ja Virttaan Erä-Veikkojen majalla kello 9–12. Tapahtumakansliat sulkevat ovensa Vampulassa sekä Virttaalla kello 15 ja Huovinrinteellä kello 15.30. Osallistumismaksuun sisältyy kunniakirja, mehua matkan huoltopisteissä, peseytymismahdollisuus, pysäköinti ja tapahtuman ajan voimassa oleva vakuutus. Alle 15-vuotiaat retkeilevät ilman maksua täysin eduin. Kiertämällä kaikki lähtöpaikat ympäri on matkannut kaikkiaan 35 kilometriä, ja lyhin reitti on 5 kilometriä.