Lähirinteet silotellaan kuin kermakakku

0

Laskettelurinteet ovat juuri nyt loistokunnossa, vakuutetaan sekä Meri-Teijon Skin rinnekeskuksesta että Hirvensalon Hiihtokeskuksesta. Lunta riittää, tykkilunta on päästy tykittämään lisää, eikä ainakaan liika pakkanen pääse pilaamaan menoa hiihtolomalla.
Maakunnan molemmissa keskuksissa kaikki rinteet ovat auki ja hiihtolomaviikolle on luvassa myös erityistä ohjelmaa.

Kuinka kaukaa laskijat tulevat turkulaiseen rinnekeskukseen hiihtolomaviikolla, Eeva Heikniemi Hirvensalon hiihtokeskuksesta?
– Pääasiassa väki tulee lähipaikkakunnilta, mutta myös esimerkiksi Porista ja Raumalta tulee laskijoita. Meillä käy lapsiperheitä, joiden lapset haluavat mäkeen hiihtoloman jokaisena päivänä. Kaikki aikuiset eivät välttämättä käy rinteessä, mutta lapset viihtyvät siellä päivästä toiseen.
Missä kunnossa rinteet ovat?
– Loistokunnossa! Pakkanen auttoi asiaa, lunta on saatu tykitettyä nyt lisää. Luvassa on laskijoiden kannalta loistokeli: öisin pakkasta ja päivisin aurinkoa.
Entä Meri-Teijo Skin rinnetilanne, rinnekeskusyrittäjä Jarkko Rannikko?
– Aivan huippukunnossa. Sateiden jäljet on siloteltu pois ja hyppyrit on maalattu. Nyt kun pakkasta on luvassa öisin, niin rinteiden hoito on kuin täytekakkua silottelisi: pehmeä kermavaahto levitellään illalla ja yön aikana se kovettuu paikoilleen.
Kuinka paljon odotatte väkeä lomaviikolla rinteisiin?
– Odotamme noin 500 ihmistä per päivä Teijolle. On paljon ihmisiä, joilla on tarve päästä aina hiihtolomalla rinteeseen, kertoo Rannikko.
– Yleensä viikonloput ovat Turussa kiireisempiä, mutta hiihtolomalla kävijät jakautuvat tasaisesti kaikille viikonpäiville, kuvailee Eeva Heikniemi.
Mitä ohjelmaa Hirvensalossa on lomaviikolla?
– Hiihtolomaksi perheen pienillekin on luvassa temppupaikkoja. Lisäksi tulossa on laskukisoja, pulkkakisoja – ja Verneri-pupukin vierailee välillä.
Mitä ohjelmaa Meri-Teijo Skissä hiihtokeskuksessa on talvilomalaisille?
– Meillä on pieniä lasten kilpailuja, hiihtokoulussa on paljon lasten suksi- ja lumilautakouluja. Lisäksi meillä on leikkimielinen syöksylaskukilpailu tiistaina ja rinnesuunnistusta.
Kuinka pitkään hiihtokeskus on tänä vuonna auki, Jarkko Rannikko?
– Usein olemme auki huhtikuun ensimmäiselle viikonlopulle asti. Lumet ovat rinteessä yleensä pidempään kuin hiihtäjät ovat kiinnostuneita laskemisesta.

 

MAAKUNNAN HIIHTOKESKUKSET

Hirvensalon hiihtokeskus
Sijaitsee Turussa, Kakskerrantie 111.
Valaistuja rinteitä neljä, lisäksi lasten rinne, jossa ilmainen naruhissi.  Myös boxeja ja reilejä.
Hissejä on kolme.
Pisin rinteistä on 300 m ja suurin korkeusero 60 m.
Hiihtokeskuksen toiminnasta vastaa Turun Slalomseura ry.

Meri-Teijo Ski
Sijaitsee Salossa, Teijon alueella, Teijontie 345.
Rinteitä kahdeksan, kaksi lasten Taigametsän mattohissin rinnettä ja Alppiseuran kisarinne lähtötorneineen.
Lisäksi Junior ja Pro Street Street-rinteen laidoilla.
Valaistuja rinteitä on kymmenen.
Pisin rinne on 640 m, korkeuseroa on 80 metriä.
Kolme hissiä.