Rakkauslaulu on tämän vuosituhannen rakkauslaulu

0

Johanna Kurkelan esittämä Rakkauslaulu on lukijoiden suosikki 2000-luvun kotimaisista rakkauslauluista. Kappale voitti TS-Yhtymän lehtien nettiäänestyksen.
Rakkauslaulu oli äänestyksen ylivoimainen voittaja. Se sai tuplasti niin paljon ääniä kuin kakkoseksi tullut kappale.
Rakkauslaulun on säveltänyt The Rasmuksen Lauri Ylönen ja sanoittanut Paula Vesala. Kappale julkaistiin singlenä helmikuussa 2010. Se löytyy samana vuonna ilmestyneeltä Johanna Kurkelan albumilta Hyvästi, Dolores Haze.

Kappaleen koskettava kertosäe kuuluu näin:
”Kaksi niin hehkuvaa
Ja kaunista saa
Kirkkaana loistaa
Kunpa auringon päivät päällämme ei
Päättyisi koskaan”

Johanna Kurkela esitti kappaleen SuomiLove-ohjelmassa viime vuonna. Voit katsoa esityksen Youtubesta

 

KAKSI PUUTA JA MISSÄ MURUSENI ON
Kakkossijalle lukijoiden äänestyksessä nousi Juha Tapion Kaksi puuta. Tämä kappale on vuodelta 2008, ja se on Juha Tapion itse säveltämä ja sanoittama.
– Se kertoo rakkaudesta ja sen mahdollisuuksista kasvaa ja kestää, vaihtelun vuoksi toiveikkaaseen sävyyn. Perustarinansa ohella sen voi käsittää myös kuvaelmaksi siitä, mitä jokainen toivoo: kohdata sellainen rakkaus, joka voittaa sisällä asuvan ylitsepääsemättömän yksinäisyyden, valaisee Juha Tapio kappaleen tarinaa nettisivuillaan.

Kolmas äänestyksessä oli Jenni Vartiaisen Missä muruseni on.
Se julkaistiin Seili-albumin kolmantena singlenä elokuussa 2010. Vartiainen on säveltänyt kappaleen yhdessä Jukka Immosen kanssa ja sen on sanoittanut Mariska.
– Podin siihen aikaan myös kovaa ikävää, koska en voinut nähdä ihastustani. Yhtäkkiä ratas kävi raksuttamaan ja aloin rustata lohtulaulua helpottaakseni omaa ikävää ja surua. Vaikeuksia oli muruseni-sanan kanssa. Moni sanoi, ettei sellaista sanaa voi käyttää. Onneksi kuitenkin Jenni ja Jukka näyttivät vihreää valoa ongelmasanalle ja otimme riskin, Mariska kuvailee sanoituksen syntyä Ylen haastattelussa vuonna 2013.

 

 

Suomen suosituimmat 2000-luvun rakkauslaulut TOP10

  1. Rakkauslaulu, Johanna Kurkela
  2. Kaksi puuta, Juha Tapio
  3. Missä muruseni on, Jenni Vartiainen
  4. Jos menet pois, Suvi Teräsniska
  5. Sinä ansaitset kultaa, Jari Sillanpää
  6. Hetken tie on kevyt, Tehosekoitin
  7. Olet puolisoni nyt, Samuli Putro
  8. Lupaan olla, Nopsajalka
  9. Jos sä tahdot niin, Jippu & Samuli Edelmann
  10. Minä sinua vaan, Jenni Vartiainen

 

Kokosimme ääniä saaneista rakkauslauluista myös Spotify-listan. Tässä kappaleita, jotka saivat enemmän kuin yhden äänen:

Nettiäänestyksen järjestivät Turun Sanomat, Salon Seudun Sanomat, Kunnallislehti, Kaarina-lehti, Laitilan Sanomat, Uudenkaupungin Sanomat, Auranmaan Viikkolehti, Loimaan Lehti ja Somero-lehti.