Rockets selvitti tiensä välieriin

0

JÄÄKIEKKO Rockets–Haka Hockey 2–1 (0–1, 1–0, 1–0).

Rockets voitti nihkeän peliesityksen jälkeen Paimion Haka Hockeyn kotonaan 2–1 ja selviytyi neljän parhaan joukkoon eli välieriin. Suoritus on Rockets-kiekkohistorian kaikkien aikojen paras, mutta nälkä kasvaa syödessä ja nyt halutaan mennä vielä pidemmälle.
Hiukan oli takaraivossa aavistus, että Paimiossa raavitun murskavoiton jälkeen kotiottelusta tulee vaikea. Näin tapahtuikin, sillä vaikka Rockets sai melko hyvän alun peliin, niin maalia ei onnistuttu tekemään, ja kun Hakan Ossipekka Lehtonen onnistui erän puolivälin jälkeen, oli hankaluuksia tiedossa. Haka Hockey vetäytyi täydelliseen kilpikonnapuolustukseen, eikä Rockets päässyt kunnollisiin maalipaikkoihin.

TOISEN ERÄN alkuun saatiin kuitenkin tasoitusmaali, kun Miska Niemi onnistui Samuli Katajiston ja Teemu Korvenpään esityöstä, 1–1. Ajatuksena oli, että nyt ketsuppipullon korkki aukesi, mutta näin ei käynyt. Haka sai aikaan muutamia yksittäisiä huippupaikkoja, mutta maalivahti Jesse Ruohonen jatkoi loistavaa Paimiossa alkanutta virettään. Erän puolivälistä alkaen Rockets otti tyhmiä jäähyjä ja vastustaja pääsi pelaamaan käytännössä koko loppuerän ylivoimalla, mutta pyristely kestettiin Ruohosen johdolla ja kolmanteen erään lähdettiin 1–1-tilanteesta.
Kolmas erä oli totaalista kotijoukkueen hallintaa. Haka ei saanut oikeastaan ainuttakaan tekopaikkaa, mutta eipä pystynyt Rocketskaan niittaamaan ratkaisua ennen kuin ajassa 59.03, jolloin Jari Hakala, Tomi Pietilän ja Marko Heinon avustuksella, päästi lähes 300-päisen yleisön piinasta. Ottelun parhaina palkittiin ansaitusti molempien joukkueiden maalivahdit.
Välierävastustajaksi tulee odotetusti Eurajoen Lätkä. Joukkueet ovat samantyylisiä, luistelevia ryhmiä, jossa on paljon taitoa. Kahden ottelun sarjasta on odotettavissa huikea taisto. Keskiviikkona 2.3. aloitetaan Eurajoella ja perjantaina 4.3 pelataan toinen osaottelu Loimaalla ratkaisuun asti. Ottelu Loimaalla alkaa kello 18.30.

Pekka Lehto